Rechemare masiva in service de la AUDI. Aproape 1.2 milioane de masini afectate, inclusiv din Romania

  • Audi recheama in service 1.16 milioane de vehicule
  • Sunt afectate si masini din Romania
  • De vina este o pompa electrica de racire
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile recheama in service 1.16 milioane de autovehicule la nivel mondial, inclusiv din Romania. Anul trecut, aceleasi modele au fost chemate in service pentru aceeasi problema, insa nemtii au schimbat doar softul, fara sa inlocuiasca piesa in sine.

La inceputul anului trecut, Audi a anuntat o rechemare in service pentru mai multe modele din cauza unor airbag-uri si a unor pompe de racire care nu ar functiona in parametri. Inginerii au constatat la acel moment ca piesa in sine nu necesita inlocuire, astfel ca au schimbat doar softul.

Audi A4, Q5 si A6 TFSI

Din cate se pare, aceasta rezolvare nu a avut niciun efect pentru ca acum, brandul din Ingolstadt recheama din nou in service 1.16 milioane de vehicule la nivel mondial pentru aceeasi problema. Mai exact, pompele electrice de racire se pot bloca sau pot chiar face un scurt-circuit din cauza umezelii.

Audi A4, Q5 si A6 TFSI

In cazuri extreme, acestea se pot incalzit si pot provoca un incendiu. Din fericire insa, Audi sustine ca asa ceva nu s-a intamplat pana acum, tocmai de aceea vrea sa inlocuiasca de aceasta data piesa cu totul pentru a evita un dezastru.

Audi A4, Q5 si A6 TFSI

Afectate de aceasta rechemare in service sunt modelele A4 Sedan asamblate intre anii 2013-2016, A5 Cabriolet sau Sportback si Q5 din 2013 si pana in 2017 si sedanurile A6 construite intre 2012 si 2015. Toate exemplarele afectate sunt propulsate de unitati pe benzina de 2.0 litri TFSI.

Audi A4, Q5 si A6 TFSI

Audi urmeaza sa informeze oficial proprietarii masinilor afectate incepand cu 11 iunie 2018, iar mai apoi ii vor chema pe acestia cu masina in service imediat ce pompele sunt disponibile pentru montare. Desigur, toate costurile vor fi suportate de producator.

Audi A4, Q5 si A6 TFSI

Audi A4, Q5 si A6 TFSI

Audi A4, Q5 si A6 TFSI

Audi A4, Q5 si A6 TFSI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Audi A4, Q5 si A6 TFSI
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Aprilie 2018