Record absolut: romanii au inmatriculat peste 1 milion de masini second-hand in 2017, majoritatea cu probleme

Record absolut: romanii au inmatriculat peste 1 milion de masini second-hand in 2017, majoritatea cu probleme
  • Romanii au inmatriculat peste 1 milion de vehicule second-hand in 2017
  • Majoritatea au avut diferite probleme
  • Doar 100.000 acestea au fost verificate inainte
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente date, romanii au inmatriculat sau reinmatriculat anul trecut nu mai putin de 1 milion de autovehicule, insa din pacate, majoritatea au avut diferite probleme. Volkswagen ramane in continuare cea mai vanduta marca second-hand.

In contextul in care romanul de rand nu isi permite o masina noua si economia tarii nu pare sa aiba un viitor tocmai stralucit, era de asteptat ca odata cu scoaterea taxei auto de la 1 februarie 2017, drumurile din Romania sa se umple de masini second-hand, vechi.

Astfel, varsta medie a parcului auto national a crescut, lucru care a fortat autoritatile sa se gandeasca la reintroducerea unei noi taxe auto. In tot acest timp, romanii pot apela la diferite programe precum Prima Masina, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, si care presupune cumpararea unor masini noi cu garantii guvernamentale.

Dupa modelul romanesc, in forma actuala, acest program este un dezastru, in conditiile in care un client care doreste sa-si cumpere un autovehicul beneficiaza de aceleasi conditii ca la un credit normal. In plus, plafonul garantiilor pentru 2018 a fost scauzt la 10 milioane de lei, de 5 ori mai putin decat anul trecut.

Insa sa revenim la masinile second-hand. Potrivit datelor AutoDNA, peste un milion de masini second-hand au fost inmatriculate sau reinmatriculate in Romania anul trecut, cifra care reprezinta un record absolut pentru tara noastra. Marea problema este ca majoritatea dintre acestea sunt masini vechi, cu diferite probleme, de la daune neraportate si pana la deja obisnuitul kilometraj modificat.

Mai rau, majoritatea celor care achizitioneaza o masina second-hand, nu o verifica inainte, chiar daca metodele sunt destul de variate si accesibile ca pret. Acest lucru a fost subliniat de aceeasi analiza, care arata ca doar 100.000 de automobile din cele peste 1 milion au fost verificate pentru eventuale probleme de natura tehnica.

Distribuie pe Facebook
mai multe