Renault-urile diesel interzise in Franta?

Renault-urile diesel interzise in Franta?
  • Francezii ar putea interzice vanzarea Renault-urilor diesel
  • Constructorul din Hexagon este acuzat ca emisiile motoarele sale diesel depasesc limitele maxime admise
  • Renault s-ar fi folosit de o scapare a legislatiei europene
Distribuie pe Facebook

Autoritatile franceze au confirmat ca ar putea interzice vanzarile de masini diesel Renault si Volkswagen, in functie de rezultatele unei anchete care vor fi publicate in luna decembrie.

Constructorul din Hexagon a intrat cu cateva zile in urma in colimatorul autoritatilor, dupa ce o institutie care urmareste drepturile consumatorilor francezi l-a acuzat ca emisiile motoarelor diesel depasesc limitele maxime admise si ca se foloseste de anumite programe pentru a ascunde acest lucru.

Procurorii au analizat o parte din dovezile inaintate de DGCCRF, iar la prima vedere a reiesit ca intr-adevar francezii de la Renault au folosit sisteme de calibrare pentru a pacali testele de emisii. Mai mult decat atat, s-au folosit de aceeasi scapare a legislatiei europene de care au profitat inclusiv nemtii de la Volkswagen.

Ministerul Mediului din Franta a anuntat deja ca, in functie de rezultatele acestei anchete, care vor fi publicate in luna decembrie, vanzarile anumitor modele Renault si Volkswagen care au motorizari diesel ar putea fi interzise.

Segolene Royal, ministrul Mediului, a precizat ca "Vom cere procurorilor sa comunice datele descoperite care ne vor permite sa stabilim daca este necesar sa retragem autorizatiile de vanzare."

Oficialii constructorului francez de automobile au refuzat sa comenteze aceste ultime informatii, insa la momentul in care au fost acuzati au emis un comunicat de presa in care se arata ca nu au incalcat nicio reglementare franceza sau europeana, si ca toate vehiculele produse de ei au fost omologate in concordanta cu legile europene.

Viitorul nu arata deloc roz pentru motoarele diesel, in mare parte din cauza normelor de poluare din ce in ce mai restrictive, dar si din cauza costurilor mari de productie. In acest context, un oficial al constructorului japonez Toyota sustinea cu ceva timp in urma ca acest tip de propulsoare va disparea de pe anumite piete in urmatorii ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe