Revolutia in trafic da roade. Capitala a incheiat 2019 pe locul 4 in topul celor mai aglomerate orase din Europa

Revolutia in trafic da roade. Capitala a incheiat 2019 pe locul 4 in topul celor mai aglomerate orase din Europa
  • Bucuresti, al patrulea cel mai aglomerat oras din Europa
  • Pe locul al 14-lea la nivel mondial
  • Studiul a inclus 416 orase din 57 de tari
Distribuie pe Facebook

Bucurestiul este al patrulea cel mai aglomerat oras din Europa, potrivit studiului anual publicat de TomTom. Pe primele trei locuri s-au situat pe rand Moscova, Istanbul si Kiev.

In fiecare an olandezii de la TomTom, unul dintre cei mai mari producatori de sisteme de navigatie prin satelit, publica un top al celor mai aglomerate orase din lume si, implicit, din Europa.

Pentru topul de anul trecut, studiul TomTom a inclus 416 orase din 57 de tari iar capitala Romaniei s-a situat pe locul 4 in topul celor mai aglomerate orase din Europa. Mai rau decat Bucurestiul stau orase precum Moscova, Istanbul sau Kiev.

Traficul din Bucuresti creste de la an la an si potrivit TomTom in 2019 persoanele care s-au incumetat sa circule pe strazi la orele de varf au pierdut circa 30 de minute din cauza aglomeratiei.

Timpul petrecut in traficul din capitala este, in medie, cu 52% mai mare decat ar fi in conditii de trafic fluent, in urcare fata de 2018 atunci cand soferii petreceau cu 48% mai mult timp in trafic din cauza aglomeratiei.

In ceea ce priveste topul celor mai aglomeratie orase la nivel mondial, aici regasim Bucurestiul pe locul 14, asta dupa ce in urma cu doi ani s-a clasat pe locul 11. Podiumul este ocupat aici de Bengaluru (India), Manila (Filipine) si Bogota (Columbia).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2020