Rivalii de la Mercedes si BMW pot rasufla usurati. Limuzina cu 575 de cai sub capota eliminata din Europa

Rivalii de la Mercedes si BMW pot rasufla usurati. Limuzina cu 575 de cai sub capota eliminata din Europa
  • Jaguar XJR 575 scos din oferta europeana
  • De vina sunt noile standarde de emisii WLTP
  • In Germania, limuzina mai este disponibila doar cu motor diesel
Distribuie pe Facebook

Clientii din Europa care isi cauta o limuzina noua cu peste 500 de cai putere sub capota, au de azi incolo mai putine modele din care sa aleaga. Asta pentru ca Jaguar tocmai a scos din oferta europeana versiunea de top a modelului XJ.

Incepand cu luna septembrie au intrat in vigoare noile teste de emisii, botezate WLTP. Acestea le inlocuiesc pe cele vechi NEDC, care si-au demonstrat de multe ori neajunsurile. Desi este o veste buna pentru clientii de autoturisme, aceasta schimbare le-a dat multe batai de cap constructorilor de masini.

Jaguar XJR 575

Spre exemplu, Jaguar a fost nevoit acum sa puna sub lupa versiunea de top a limuzinei XJ. Vorbim aici de XJR 575, propulsata de o unitate V8 supraalimentata de 5.0 litri, capabila de 575 de cai putere.

Jaguar XJR 575

Fiind oarecum o limuzina de nisa, vanzarile nu erau intr-atat de mari incat sa merite pastrata in gama, avand in vedere ca necesita anumite investitii pentru a se supune noilor standarde de emisii. Tocmai de aceea, reprezentantii companiei au eliminat-o din gama de modele oferite clientilor din Europa.

Jaguar XJR 575

Pe site-ul oficial Jaguar Germania, limuzina XJ apare ca fiind disponibila numai impreuna cu o motorizare turbo-diesel V6 de 3.0 litri si 300 de cai putere. De fapt, este pentru prima data in istoria sa de 50 de ani cand acest model poate fi comandat numai cu un propulsor diesel.

Jaguar XJR 575

Si asta nu este singura modificare facuta de Jaguar din cauza noilor standarde de emisii WLTP. Totodata, britanicii au renuntat la motorizarea V6 de 3.0 litri supraalimentata, care dezvolta 340 de cai putere. Aceasta se regasea in oferta mai multor modele precum XJ, XE S sau XF S.

Jaguar XJR 575

Intre timp, in Romania limuzina XJ este disponibila (inca) in doua versiuni, fie ca ne referim la modelul cu ampatament standard sau lung. Intrarea in gama se face cu XJ 3.0 V6, turbo-diesel, care porneste de la 83.300 de euro. Aceasta poate fi comandata in nivelurile de echipare Luxury, Premium Luxury, Portofolio si R-Sport.

Jaguar XJR 575

Surprinzator, cea de-a doua varianta este XJ cu motor pe benzina de 3.0 litri V6 supraalimentat, de care vorbeam mai sus. In cazul unui exemplar cu ampatament standard, pretul pleaca de la 98.770 de euro.

Jaguar XJR 575

Jaguar XJR 575

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Jaguar XJR 575
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Octombrie 2018