Romania este o tara de poveste. Trei locuri de vis pe care sa le vizitezi in minivacanta de 1 Mai si Paste

Romania este o tara de poveste. Trei locuri de vis pe care sa le vizitezi in minivacanta de 1 Mai si Paste
Mai bine de zece zile ne mai despart de minivacanta de 1 Mai si Paste, insa niciodata nu este prea devreme pentru a-ti planifica urmatoarea aventura. 4Tuning iti propune, impreuna cu PENNY, trei destinatii de poveste din Romania pentru a petrece, alaturi de cei dragi, clipe de calitate, cu adevarat memorabile.
Distribuie pe Facebook

Salina Turda

Poze articolSursa Foto: Salina Turda

Cel mai spectaculos subteran modelat de oameni din lume, Salina Turda este unul dintre putinele obiective turistice si, totodata, singura salina din Romania inclusa in celebrul ghid de calatorii Michelin, primind doua stele din maximul de trei, autorii ghidului considerand-o „moderna si surprinzatoare”.

Sute de mii de turisti vin, in fiecare an, sa strabata labirintul subteran in sare, costul unui bilet incepand de la doar 30 de lei.

Comoara din adancurile Transilvaniei, Salina Turda va fi deschisa zilnic, in perioada 26 Aprilie – 12 Mai 2024, si cuprinde urmatoarele atractii: Stationar Ghizela, Sala de apel, Mina Terezia, Mina Rudolf, Sala putului de extractie, Sala Crivacului, Mina Iosif – Sala ecourilor si Galeria Franz Josef.

Cheile Dobrogei

Poze articolSursa Foto: Discover Dobrogea

Cele mai vechi chei din Romania, Cheile Dobrogei s-au format in urma cu aproape doua milioane de ani si ofera nu doar un peisaj carstic extrem de spectaculos, gata sa iti taie suflarea, ci si o fauna extrem de variata, aici fiind descoperit un numar de peste 600 de specii de flora endemice si rare.

Fauna este reprezentata, in schimb, de diferite specii de reptile, pasari rapitoare si chiroptere.

Conform specialistilor, in perimetrul sitului exista doua peseri de mare importanta paleontologica si arheologica – La Adam si Gura Dobrogei, in Pestera La Adam fiind investigate 80 de specii de fosile jurasice si descoperit, de asemenea, un molar de Homo sapiens fossilis.

Castelul Peles

Poze articolSursa Foto: Peles

Castelul Peles a fost construit la initiativa primului Rege al Romaniei, Carol I, pentru a-i servi drept resedinta de vara, investita cu functii politice, culturale si, totodata, simbolice.

Ceremonia de punere a pietrei de temelie a resedintei a avut loc intr-un cadru festiv, la data de 10 / 22 august 1875. Peste 8.5 milioane de vizitatori au trecut pragul Castelului Peles de la infiintarea sa ca muzeu.

Costul unui bilet incepe de la numai 12.5 lei, iar vizitatorii au la dispozitie trei tururi diferite: expozitia de baza, care include doar parterul, turul optional 1, constand in parter si etajul I, turul optional 2, care cuprinde parterul, etajul I si etajul II. Intre 4 si 6 Mai 2024, Castelul Peles este inchis.

Timpul trece, amintirile raman.

Experimenteaza destinatiile de vis pe care Romania le are de oferit alaturi de Hanul Boieresc, gama creata de PENNY dupa retete romanesti autentice. Indiferent ca este vorba despre saleurile cu mac si susan pe care le poti savura la o plimbare pe o plaja salbatica, in asteptarea apusului, impreuna cu un pahar de vin si / sau un platou cu branzeturi, despre turta dulce, nucile umplute ori salamul de biscuiti care sa iti aduca aminte de gustul copilariei in timp ce te regasesti in parcul in care ai copilarit sau despre carnea proaspata care aduce mereu laolalta, in fata gratarului, membrii familiei, prietenii si / ori, de ce nu, vecinii, gama Hanul Boieresc de la PENNY surprinde de fiecare data prin produse clasice, reinterpretate, care isi gasesc locul pe mesele boierilor din zilele noastre.

Gama de produse Hanul Boieresc de la PENNY cuprinde produse de baza, lactate, produse semi-preparate, carne proaspata, mezeluri, dulciuri, bauturi non-alcoolice, bauturi alcoolice, specialitati din peste si conserve, toate la pret accesibil.

Contribuie la crearea unei tari si mai frumoase prin sustinerea producatorilor locali. De trei ori mai frumoasa.

Fiecare alegere pe care o facem spune o poveste despre ce ne dorim cu adevarat. Ca atunci cand incepem sa ne orientam tot mai des dupa produse romanesti, din dorinta de a sustine ceea ce a fost facut cu grija de producatorii locali.

Achizitionarea produselor TripluRO vine cu beneficii de care ne putem bucura toti, la noi in tara. Cu fiecare produs 3RO cumparat, avem cu totii sansa sa facem mai bine pentru Romania. De trei ori mai bine.

Produse provenite, procesate si ambalate in Romania inseamna:

• o economie circulara care sa genereze mai multa valoare pentru tara;

• un cost mai mic pentru transport datorita proximitatii;

• mai multa grija pentru mediul inconjurator.

Produsele 3RO sunt marcate la raft cu simbolul ,,TripluRO". Aceasta distinctie este acordata exclusiv produselor care:

• au ingredientul principal provenit din Romania;

• sunt procesate in Romania;

• sunt ambalate aici, la noi in tara.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Aprilie 2024