Romania s-a umplut de rable. Aproape jumatate dintre masinile oprite anul trecut in trafic, descoperite cu probleme tehnice majore

Romania s-a umplut de rable. Aproape jumatate dintre masinile oprite anul trecut in trafic, descoperite cu probleme tehnice majore
  • Romania s-a umplut de rable
  • Aproape jumatate dintre masinile oprite anul trecut in trafic, descoperite cu probleme tehnice majore
Distribuie pe Facebook

In anul 2022, Registrul Auto Roman a verificat in trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 de vehicule la nivelul intregii tari. In urma controalelor, inspectorii RAR au constatat ca 45,04% dintre acestea aveau deficiente tehnice majore si/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformitati au fost constatate la:

• instalatia electrica de iluminare-semnalizare (27,62%);

• emisiile poluante (22,65%);

• punti, jante, anvelope si suspensie (13,86%);

• vizibilitate (12,6%)

• sasiu si elemente atasate sasiului (11,85%).

Neconformitati la sistemul de franare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate si in 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de directie. In urma verificarilor s-au identificat deficiente din sfera poluarii la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate. Inspectorii RAR au depistat in trafic si vehicule cu defectiuni periculoase la sistemele de franare, directie sau la punti si fuzete. Astfel, inspectorii RAR au considerat ca 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident.

Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat.

In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, pe parcursul anului 2022, au fost aplicate 25.690 de sanctiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de inmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule si 408 ITP-uri au fost anulate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2023