Romania se lauda de azi cu 15 kilometri noi de autostrada

Romania se lauda de azi cu 15 kilometri noi de autostrada
  • Autostrada A1 are inca 15 kilometri
  • Tronsonul face parte din segmentul Lugoj-Deva
  • Acesta trebuia sa fie inaugurat inca de anul trecut
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca incepand de azi, inca 15 kilometri din cadrul lotului 2 al Autostrazii Lugoj-Deva au fost deschisi traficului rutier.

In urma cu putin timp, reprezentantii Ministerului Transporturilor anuntau ca in acest an vor fi inaugurati 90.23 de kilometri de autostrada, vor fi terminati 45 de kiloemtri de centuri ocolitoare si vor fi reabilitati nu mai putin de 275 de kilometri de drumuri nationale.

Daca la acel moment aceste afirmatii pareau a fi doar vorbe-n vant, uite ca azi autoritatile ne arata ca vor sa se tina de cuvant. Astfel, dupa un an in care nu a fost inaugurat nici macar un kilometru nou de autostrada, CNAIR a anuntat azi ca deschide circulatiei publice 15 kilometri din Autostrada A1.

Este vorba despre sectiunea Dumbrava-Margina din cadrul Autostrazii Lugoj-Deva, care ar fi trebuit inaugurata inca de anul trecut, insa din cauza ca lucrarile nu au fost gata la timp, s-a tot amanat momentul.

Autoritatile "informeaza ca astazi, 6 martie, incepand cu ora 17:30, se va deschide circulatia rutiera pe Autostrada Lugoj-Deva, Lot 2 km 27+620- km 56+220, Sectoarele A, B, C si Nodul Rutier Margina. In perioada 28.02.2017- 02.03.2017, Comisia de Receptie la terminarea lucrarilor a inspectat si a analizat lucrarile executate in cadrul acestui proiect. Aceasta Comisie a admis realizarea Receptiei, fiind semnat si Procesul Verbal de Receptie la terminarea lucrarilor."

Nu la fel de norocoasa este Autostrada Sibiu-Pitesti, pentru care din diferite motive nu au fost alocate sume pentru inceperea lucrarilor. In schimb, au fost prevazute cheltuieli de 460 de milioane de lei pentru autostrada Comarnic-Brasov, un tronson de drum extrem de controversat.

Distribuie pe Facebook
mai multe