Romanii, campioni la datul kilometrajului inapoi. La ce sa mai fii atent cand cumperi o masina second-hand

Romanii, campioni la datul kilometrajului inapoi. La ce sa mai fii atent cand cumperi o masina second-hand
  • 200.000 de anunturi analizate
  • O treime din masinile second vandute in Romania au kilometrajul dat inapoi
  • Marca BMW este cea mai afectata de fraudele samsarilor
Distribuie pe Facebook

Compania carVertical, care vinde rapoarte online despre istoricul masinilor second-hand, a publicat o analiza din care reiese ca masinile second-hand vandute in 2019, in Romania, au avut in medie 59.000 de kilometri dati inapoi.

Fraudele de pe piata masinilor second-hand din Romania sunt bine-cunoscute de toata lumea, inclusiv de autoritatile depasite de situatie.

Cele mai intalnite practici sunt, fara nicio surpriza, datul kilometrajului inapoi sau reparatii la caroserie, nementionate in anunturile de vanzare, pentru a ascunde accidente majore, spre exemplu.

Compania carVertical, care vinde rapoarte online despre istoricul masinilor la mana a doua, a analizat 200.000 de anunturi de vanzari second-hand, de la noi din tara, realizate anul trecut iar datele obtinute nu ne fac deloc cinste.

Potrivit statisticilor, masinile second-hand disponibile la vanzare in Romania au 59.129 de kilometri dati inapoi, mai mult decat media europeana de 56.836 de kilometri.

Modelele BMW sunt cele mai afectate de aceasta practica ilegala, 24% dintre masinile la mana a doua, care poarta aceasta emblema, avand in bord mai putini kilometri decat in realitate.

Podiumul este completat de Volkswagen si Audi cu 19 procente. Urmeaza apoi Mercedes-Benz cu 8%, Skoda 5% si Opel cu 4%.

Estimativ, mai mult de o treime din masinile second-hand vandute la noi in tara au kilometrajul dat inapoi.

Referitor la reparatiile care nu apar in anuntul de vanzare, 22.8% dintre masinile verificate in 2019 aveau asa ceva. Media europeana este de 9.3%.

Si aici, BMW este cea mai afectata marca (circa 22%), urmata de Volkswagen (21%), Audi (16%), Mercedes-Benz (8%), Skoda si Ford cu peste 5%.

Distribuie pe Facebook
mai multe