S-a zis cu "raiul vitezomanilor". GERMANIA pregateste limita de viteza pe toate autostrazile

S-a zis cu "raiul vitezomanilor". GERMANIA pregateste limita de viteza pe toate autostrazile
  • Germania pregateste mai multe masuri pentru reducerea poluarii
  • Printre propuneri se numara si o limita de viteza pe autostrazi
  • UE ameninta cu posibile amenzi pentru nerespectarea emisiilor CO2
Distribuie pe Facebook

Autoritatile germane pregatesc o serie de masuri care au ca scop reducerea poluarii din transporturi. Printre acestea se numara si introducerea unei limite de viteza pe toate autostrazile.

Reteaua de autostrazi din Germania insumeaza peste 13.000 de kilometri si este cunoscuta in toata lumea pentru absenta limitelor de viteza. Numai ca zilele in care soferii pot calca pedala de acceleratie la podea pe autobahn, fara sa fie pedepsiti de politie, sunt numarate.

Dupa ce a fost avertizat cu posibile amenzi pentru nerespectarea emisiilor CO2, guvernul de la Berlin pregateste acum o serie de masuri care au ca scop reducerea poluarii din transporturi. Potrivit celor de la Automotive News, autoritatile iau in calcul introducerea unei limite de viteza de 130 km/h pe toate autostrazile, cresterea taxelor pe carburanti din 2023 si stimulente pentru achizitia de masini electrice.

Proiectul complet este asteptat la finalul lunii martie. Tot in acest an, Germania vrea sa adopte o lege privind schimbarile climatice.

In ceea ce priveste masinile electrice, Germania este cea mai mare piata europeana pentru vehiculele hibrid si cu zero emisii. In primele trei luni ale anului trecut, 17.574 de astfel de automobile au fost vandute in aceasta tara, cu 70% mai multe decat in aceeasi perioada a lui 2017.

Masinile mai prietenoase cu mediul inconjurator par sa castige tot mai mult teren pe intreg continentul european, inclusiv la noi in tara unde autoritatile incurajeaza achizitionarea de automobile electrice si electrificate prin programul Rabla Plus. Romanii pot primi pana la 45.000 de lei pentru achizitionarea unui vehicul nou 100% electric si pana la 25.000 de lei pentru o masina noua cu sistem de propulsie hibrid, sursa de alimentare externa si care genereaza o cantitate de emisii CO2 mai mica de 50 g/km.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Ianuarie 2019