Sa visezi e gratis. Harta GUVERNULUI care iti arata ce autostrazi vor exista in Romania in 2030

Sa visezi e gratis. Harta GUVERNULUI care iti arata ce autostrazi vor exista in Romania in 2030
  • Guvernul a prezentat o harta cu autostrazile finalizate pana in 2030
  • Aceasta le-a fost prezentata antreprenorilor
  • Include si trei autostrazi noi in Moldova
Distribuie pe Facebook

Cei de la Hotnews au intrat in posesia unei harti pe care Guvern le-a prezentat-o recent antreprenorilor. Aceasta arata autostrazile care vor exista in tara noastra pana in 2030.

Infrastructura rutiera, in special autostrazile (sa mai bine zis lipsa lor), este una dintre marile probleme ale Romaniei. O problema care ne situeaza printre tarile cu cele mai multe accidente rutiere mortale dar si una care alunga investitorii.

Fiecare Guvern, indiferent de culoarea politica, care s-a perindat pe la conducerea tarii a inclus in programul de guvernare constructia de autostrazi dar intamplarea face ca in prezent sa avem mai putin de 900 de kilometri de sosea de mare viteza in total.

Sa nu mai mentionam faptul ca au fost ani cand autoritatile au dat in folosinta zero kilometri noi de autostrada.

Toate aceste esecuri nu descurajeaza actualul Guvern, ci mai mult il incurajeaza sa viseze frumos. Mai exact, Ministerul Fondurilor Europene a organizat recent o intalnire cu antreprenori in cadrul careia le-a prezentat acestora o harta cu reteaua de autostrazi care va exista in Romania in 2030.

Harta autostrazi Guvern

Harta cu pricina a fost obtinuta de Hotnews si sugereaza ca toate proiectele de autostrazi din prezent vor fi finalizate in urmatorii 10 ani. Aici intra A1 Sibiu - Pitesti, A3 Comarnic - Brasov sau Turda - Bors, dar si trei autostrazi noi, pe teritoriul Moldovei.

Este vorba despre A8 Targu Mures - Ungheni, A7 Ploiesti - Buzau - Bacau - Suceava - Siret si A13 Sibiu - Fagaras - Brasov - Bacau.

Tot pe harta se poate observa o autostrada A9 Timisoara - Moravita, autostrada A0 care delimiteaza practic centura Bucurestiului despre care, din nou, s-a discutat atat de mult in ultimii ani, dar si drumul expres DX 12 Craiova - Pitesti.

Distribuie pe Facebook
mai multe