Saab Automobile celebreaza astazi Ziua Independentei

Saab Automobile celebreaza astazi Ziua Independentei
Trollhattan, Suedia: Toti cei 3800 de angajati ai Saab Automobile vor depune astazi uneltele pentru a celebra impreuna prima aniversare a renasterii Saab ca si producator independent de automobile. La uriasa petrecere se vor alatura si dealerii, furnizorii, reprezentatii media, plus invitatii VIP.
Distribuie pe Facebook
O parte a uzinei Saab din Trollhattan va fi convertita in zona de divertisment, Muzeul Saab va avea portile deschise, iar multe din restaurantele si cluburile din oras sunt asteptate sa se alature festivitatilor organizate cu ocazia implinirii unui an de cand Saab Automobile a devenit o afacere condusa autonom.

Aniversarea marcheaza exact un an de cand General Motors a vandut Saab catre compania Spyker Cars N.V. din Olanda. La momentul semnarii tranzactiei, noul Presedinte al Consiliului de Administratie al Saab Automobile Victor Muller promitea ca aceasta zi va fi celebrata, urmand ca astazi el si Jan Ake Jonsson, CEO Saab, sa indeplineasca promisiunea facuta.

Programul de divertisment include sesiuni de muzica live, spectacole video, prezentari, premii pentru furnizorii de top, o competitie foto pe tema "Independenta" si anuntarea ultimelor noutati Saab - inclusiv a unui model aniversar (vezi foto). Un tort aniversar - din care vor fi produse mai mult de 300 de bucati - va fi impartit cu participantii.

"Aceasta este Ziua Independentei" a spus Jonsson. "Vom sarbatori recastigarea dreptului de a fi stapanii sortii noastre, fiind liberi de a lua decizii si de a ne sustine argumentele". "Saab a parcurs un traseu lung in ultimele 12 luni. Am restructurat operatiunile noastre din Suedia si din lume, am introdus noi metode de lucru, am intrat pe piete noi si am initiat noi parteneriate. Am lansat cea mai mare ofensiva de produse din istoria Saab prin lansarea sedanului 9-5 , a crossoverului 9-4X, prin introducerea noului 9-5 SportCombi in a doua jumatate a acestui an si prin aducerea noii game 9-3 pe parcursul anului urmator.

"Prin urmare, pe parcursul sarbatorii de astazi, vom privi atat inainte, cat si in inapoi. Suntem la inceputul unui nou viitor stralucit pentru compania noastra". Victor Muller, Presedintele Consiliului de Administratie a adaugat: "Saab este renascuta ca un antreprenoriat independent. Dam frau liber gandirii si spiritului inovativ ce au fost parte a ADN-ului acestei companii dintotdeauna. Evenimentul de astazi va fi parte a acestui proces." "Nici un alt producator auto nu are o forta de munca asa de loiala, o retea de dealeri atat de loiali sau clienti atat de loiali. Cu produse noi disponibile la vanzare si cu alte produse in curs de lansare, avem toate ingredientele necesare pentru un viitor de success."

Pe parcursul celor 12 luni, Saab Automobile a reusit :
* Concentrarea designului, dezvoltarii si productiei de automobile in Trollhattan
* Reorganizarea proiectarii si proceselor de dezvoltare tehnologica
* Lansarea unei noi retele de vanzare si distributie la nivel global controlata de Saab
* Initierea de noi parteneriate de afaceri cu: e-AAM Driveline Systems, furnizorul de motoare BMW, programul de cercetare a automobilului electric 9-3 ePower impreuna cu mai multi parteneri
* Infiintarea SES (Saab Engineering Services), o divizie antreprenoriala cu scopul de a pune pe piata expertiza Saab
* Lansarea noului 9-5 Sedan si a 9-4X, primul crossover Saab

* Lansarea modelului 9-3 SportSedan cu motorul turbodiesel de 180 CP si emisii CO2 de doar 119g/km


Sursa: Saab
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Februarie 2011