Samsarii platesc din 2018 un impozit special! Sunt vizati cei care vand mai mult de doua masini pe an

Samsarii platesc din 2018 un impozit special! Sunt vizati cei care vand mai mult de doua masini pe an
  • Samsarii vor plati de anul viitor un impozit special
  • Sunt vizati cei care vand mai mult de doua masini pe an
  • Vor fi incadrati in categoria persoanelor care realizeaza activitati independente
Distribuie pe Facebook

Guvernul pregateste un impozit special pentru persoanele care vand mai mult de doua masini pe an. De anul viitor, acestea vor plati contributii sociale pentru sanatate si pensii, la fel ca si in cazul activitatilor independente.

Temerile autoritatilor s-au adeverit odata cu eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie 2017. Inmatricularile masinilor second-hand, in special cele Euro 2 si Euro 3, au explodat iar varsta medie a parcului auto national a crescut.

Autoritatile cauta tot felul de metode pentru a stop acest fenomen, iar una dintre cele mai vehiculate si care va intra in vigoare de anul viitor ii afecteaza in special pe samsarii de masini. Cu alte cuvinte, din 2018, o persoana care vinde mai mult de doua masini pe an va fi incadrata in categoria persoanelor care realizeaza activitati independente, astfel ca va plati un impozit special.

Guvernul vrea "Instituirea unui regim fiscal distinct, aplicabil persoanelor fizice care transfera din patriomoniul personal, in cursul unui an, mai mult de doua autoturisme."

Mai exact, potrivit cadrului legislativ, din venitul total anual obtinut din vanzarea masinilor vor fi scazute cheltuieli forfetare de 40% pentru stabilirea venitului net. Din suma ramasa, persoana in cauza va plati contributii speciale la pensii si la sanatate, iar cota totala a acestora este de 35%.

Aceasta veste vine la putin timp dupa ce Ministrul Mediului a venit cu lamuriri in ceea ce priveste noua taxa auto pe care autoritatile le-o pregatesc romanilor.

"Vom tine cont de trei criterii: capacitatea cilindrica, norma de poluare si emisiile fiecarui vehicul. S-a constituit un grup de lucru, astfel incat sa gasim o metoda prin care masinile care au o norma de poluare mica si emisii de dioxid de carbon mari sa plateasca o taxa de poluare," declara la acel moment Gratiela Gavrilescu.

Astfel, masinile cu motoare cel mult Euro 4 vor plati aceasta taxa, iar cele cu motoare Euro 5 si Euro 6 ar urma sa fie scutite de noua taxare.

Sursa: Hotnews si Profit

Distribuie pe Facebook
mai multe