Scapam de aglomeratie? Noul Centru de Control al traficului poate schimba de la distanta culoarea semafoarelor din Bucuresti

Scapam de aglomeratie? Noul Centru de Control al traficului poate schimba de la distanta culoarea semafoarelor din Bucuresti
  • 215 de intersectii integrate in sistem
  • 280 de camere video in intersectii
  • Urmeaza inca 60 de intersectii sa intre
Distribuie pe Facebook

Gabriela Firea, primar general al Bucurestiului, a inaugurat astazi noul Centru de Control si Monitorizare Trafic. Aici vor lucra angajati ai Brigazii de Politie Rutiera impreuna cu cei de la Politia Locala si reprezentanti ai ADP.

Astazi a fost inaugurat ceva vechi. Adica un centru de monitorizare si control al traficului. Stiti voi, acea institutie care, nu demult, avea angajati care veneau la serviciu absolut degeaba, deoarece nu mai functiona nimic. Adica sistemul nu mai era legat la camerele video din trafic si angajatii nu aveau ce sa faca, pentru ca oricum nu aveau cum sa influenteze traficul rutier. Acum, dupa mai bine de 1 an de la promisiunea ca vom avea trafic fluid in capitala, d-na Firea face un lucru pozitiv.

In noul centru de control si monitorizare trafic se vor lua decizii referitoare la aglomeratie. Acolo unde se vad pe camerele video, in numar de 280 instalate in intersectii, ambuteiajele vor putea fi usor eliminate. De exemplu, daca intr-o intersectie apare coada pe o anumita artera, acea artera poate sa primeasca culoarea verde a semaforului pentru un timp mai indelungat, comanda semaforului dandu-se din acest centru de monitorizare.

Centrul va functiona 7 zile din 7, 24 de ore din 24, angajatii care lucreaza acolo putand semnala si alte acte din trafic in afara de cele legate de aglomeratie. De exemplu, speram ca in viitorul apropiat, angajatii MAI din cadrul Brigazii de Politie Rutiera care lucreaza in camera de control sa aiba si calitatea de agent constatator. Adica atunci cand, pe Stefan cel Mare sunt inregistrati soferi smecheri care depasesc coloana, sa li se ia numarul de inmatriculare vizibil pe camera si sa li se trimita amenzile acasa.

In prezent, peste 400 de intersectii sunt semaforizate si 215 integrate in acest sistem inteligent. In viitor, urmeaza si alte 60 de intersectii sa fie integrate in sistem, transformand Bucurestiul intr-o capitala cu adevarat europeana. Speram doar ca angajatii care lucreaza aici sa fluidizeze traficul cu adevarat, nu sa dea unda verde la o coloana, ca apoi toate masinile sa se acumuleze la urmatorul semafor... Oricum, e vorba de un pas inainte pentru noi, soferii.

Distribuie pe Facebook
mai multe