Scapam, in sfarsit, de rable? "Trebuie sa evitam sa mai fim cimitirul de masini vechi al Europei"

Scapam, in sfarsit, de rable? "Trebuie sa evitam sa mai fim cimitirul de masini vechi al Europei"
  • Scapam, in sfarsit, de rable?
  • "Trebuie sa evitam sa mai fim cimitirul de masini vechi al Europei"
Distribuie pe Facebook

Romania ar putea scapa, in sfarsit, de rable. Guvernul cauta "masuri pentru a reduce poluarea".

Cristian Ghinea a declarat miercuri, la prezentarea Planului National de Redresare si Rezilienta, ca se cauta masuri pentru reducerea poluarii. Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene a mentionat inclusiv ca nu s-a luat momentan nicio decizie concreta cu privire la "politica de descurajare a inregistrarii masinilor vechi".

"In ceea ce priveste politica de descurajare a inregistrarii masinilor vechi, nu este decisa forma in care se va intampla acest lucru, dar trebuie sa evitam sa mai fim cimitirul de masini vechi al Europei. Este un pachet rezonabil pentru fonduri multe pe rutier. Avem cea mai mare alocare pe rutier din toate statele membre. Trebuie sa venim cu masuri pentru a reduce poluarea”, a afirmat oficialul.

Un paragraf din PNRR ar putea indica insa faptul ca autoritatile pregatesc o noua formula de calcul a impozitului auto, care sa tina cont (si) de nivelul emisiilor. In acel paragraf se vorbeste despre "revizuirea impozitului pe proprietate, respectand principii precum: incurajarea libertatii de impunere a cotelor de catre autoritati in intervale mai largi definite la nivel central, estimarea bazei impozabile cat mai aproape de valoarea de piata a proprietatii in detrimentul altor criterii folosite pana acum, includerea unor mecanisme de ajustare a sarcinii fiscale care sa tina cont de eficienta energetica in cazul cladirilor si de nivelul emisiilor in cazul vehiculelor".

Distribuie pe Facebook
mai multe