Scapam, in sfarsit, de rable? "Va exista pentru masinile mai vechi de 15 ani cu siguranta o masura intr-un timp relativ scurt

Scapam, in sfarsit, de rable? "Va exista pentru masinile mai vechi de 15 ani cu siguranta o masura intr-un timp relativ scurt
  • Scapam, in sfarsit, de rable?
  • "Va exista pentru masinile mai vechi de 15 ani cu siguranta o masura intr-un timp relativ scurt
Distribuie pe Facebook

Subiectul taxarii masinilor mai vechi de 15 ani revine in actualitate.

Intrebat, la TVR1, despre o posibila viitoare taxa auto, ministrul Mediului a declarat ca "inclusiv Comisia Europeana ne forteaza sa luam masuri pentru reducerea varstei parcului auto. Este o decizie asumata la nivelul Guvernului, odata cu negocierea PNRR (planul National de Redresare si Rezilienta - n. r.). Comisia ne-a recomandat sa gasim o solutie pentru masinile mai vechi de 15 ani.

Este o masura asumata de Guvern prin faptul ca am mers mai departe pe aceasta linie cu infrastructura de transport finantata partial prin PNRR si o asumare de reforma in acest domeniu. Va exista pentru masinile mai vechi de 15 ani cu siguranta o masura intr-un timp relativ scurt. Se discuta acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta", a spus Tanczos Barna, conform sursei citate anterior.

Ministrul Mediului a recunoscut, de asemenea, ca la momentul de fata nu exista nimic concret cu privire la eventualele masuri in ceea ce priveste masinile mai vechi de 15 ani: "Nu am discutat de taxa efectiv si nu am discutat de dimensiunea taxei si probabil nu va fi aplicata de Ministerul Mediului.

Din punctul meu de vedere trebuie o masura in balans, adica sa avem si un sprijin pentru cei care renunta si, in paralel, sa avem o alta abordare pe taxe locale, de exemplu. Sa vedem care va fi solutia care va fi propusa pana la urma de Guvern. Inca o data: este o masura ceruta si de Comisia Europeana si va fi implementata probabil in cel mai scurt timp", a mai declarat Tanczos Barna pentru postul de televiziune TVR1.

Distribuie pe Facebook
mai multe