Schimbare importanta in Codul Rutier. Ce se intampla de astazi cu amenzile neplatite in 48 de ore?

Schimbare importanta in Codul Rutier. Ce se intampla de astazi cu amenzile neplatite in 48 de ore?
  • De astazi se schimba regulile pentru achitarea amenzilor
  • Acestea vor putea fi platite la jumatate in 15 zile
  • De astazi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la politist
Distribuie pe Facebook

De astazi, amenzile contraventionale pot fi platite la jumatate din minimul prevazut de actul normativ in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, anunta MAI pe Facebook.

Sfarsitul lunii august vine cu o veste buna pentru toti soferii din Romania. "De astazi, amenzile contraventionale pot fi platite la jumatate din minimul prevazut de actul normativ in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal.", precizeaza Ministerul Afacerilor Interne intr-o postare pe Facebook.

"Cu alte cuvinte, daca agentul constatator va aplica o amenda de 200 de lei, iar minimul prevazut de lege este 100 de lei, dumneavoastra veti putea achita iîn termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei.", exemplifica autoritatile in postul respectiv. Pana acum, conducatorii auto aveau la dispozitie numai 48 de ore pentru plata a jumatate din cuantumul amenzii, dupa care aceasta trebuia achitata integral.

Un alt element de noutate absoluta este adus de interzicerea platii unei amenzi direct la politist. "Si tot de astazi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la politist... eliminam, astfel, orice schimb de bani intre cetatean si politist!", se mai arata in postarea publicata in urma cu aproximativ trei ore pe pagina de Facebook a MAI.

Totodata, institutia reaminteste cu aceasta ocazie ca amenzile pot fi achitate inclusiv online, prin intermediul site-ului ghiseul.ro, accesand urmatoarea adresa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 August 2018