Se implinesc 25 de ani de la aparitia primului Volvo cu airbag

Se implinesc 25 de ani de la aparitia primului Volvo cu airbag
2012 este anul in care se implineste un sfert de secol de la aparitia primelor Volvo de serie dotate cu airbag pentru sofer: Volvo 760 si Volvo 780.
Distribuie pe Facebook
In 1995, Volvo venea cu o alta inovatie, incluzand in dotarea standard a lui 850 primele airbag-uri laterale din lume montate pe spatarele scaunelor. Trei ani mai tarziu, Volvo prezenta primul airbag-cortina montat in plafon. Prima masina care primit acest "tratament" a fost Volvo S80.
Cea mai spectaculoasa inventie a suedezilor ramane insa airbag-ul pentru pietoni, care ii protejeaza pe acestia in cazul unui impact. Cu acest tip de airbag a fost echipat noul model Volvo V40, masina care a primit cinci stele la testele de siguranta EuroNCAP.
"Performantele airbag-urilor au crescut semnificativ. Tehnologia de astazi este mult mai adaptata pentru secventa coliziunii si pentru felul in care pasagerii sunt miscati de fortele accidentului. Dupa 25 de ani, perfectionarea tehnologiei airbag-ului este o parte vitala a scopului nostru de a construi cele mai sigure masini din lume", a declarat recent Lennart Johansson, unul dintre responsabilii departamentului de siguranta interioara din cadrul Volvo Car Corporation.
Distribuie pe Facebook
mai multe