Se incheie epoca masinilor parcate pe prima banda? "In anul acesta o sa vedeti cu cateva zeci de mii de masini mai putin pe prima banda"

Se incheie epoca masinilor parcate pe prima banda? "In anul acesta o sa vedeti cu cateva zeci de mii de masini mai putin pe prima banda"
  • Se incheie epoca masinilor parcate pe prima banda?
  • "In anul acesta o sa vedeti cu cateva zeci de mii de masini mai putin pe prima banda"
Distribuie pe Facebook

Nicusor Dan anunta sfarsitul epocii masinilor parcate pe prima banda. "In anul acesta o sa vedeti cu cateva zeci de mii de masini mai putin pe prima banda", a declarat, astazi, primarul Bucurestiului.

Bucurestiul ar putea scapa, in sfarsit, de masinile parcate pe prima banda. "In anul acesta o sa vedeti cu cateva zeci de mii de masini mai putin pe prima banda. O sa aflati. (...) Asteptati momentul anuntului", a declarat Nicusor Dan in cursul zilei de astazi, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil in Romania.

Primarul Capitalei a discutat si despre cresterea pretului parcarii: "Orasul acesta este sufocat de masini parcate si pe trotuar, si pe prima banda. Si aici intram intr-un cerc vicios, pentru ca aceste masini care sunt parcate pe prima banda incetinesc transportul public si, din cauza ca transportul public e incetinit, lumea foloseste in continuare masina".

"Ca sa iesim din cercul asta vicios, in primul rand trebuie sa avem o strategie de parcare – si aici, parte din strategia de parcare, care inseamna si colaborare cu parcari private, si stimularea oamenilor de a parca in locuri care sunt mai departe de cel imediat apropiat locuintei – e o chestiune care trebuie spusa si trebuie asumata. Trebuie sa crestem pretul parcarii, e absolut necesar pentru a realiza acel echilibru in mobilitatea unui oras”.

Un alt subiect abordat de Nicusor Dan are legatura cu pistele de biciclete: "Chiar daca am vrea sa facem in prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru ca sunt masini parcate peste tot pe prima banda. Primul lucru este sa gasim solutii alternative pentru a putea muta masinile de pe prima banda, astfel incat sa avem spatiul considerabil. E inutil sa avem o pista de bicicleta care nu e conectata cu altele si care sa nu-ti perita sa te duci de acasa pana la serviciu", a spus primarul Bucurestiului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2021