Seful BMW M a iesit la declaratii. Ce spune oficialul despre viitoarele motoare ale modelelor de performanta

Seful BMW M a iesit la declaratii. Ce spune oficialul despre viitoarele motoare ale modelelor de performanta
  • BMW M nu va apela la motoare cu patru cilindri
  • Acestea nu pot oferi destul cuplu la turatii joase
  • Unitatile cu sase cilindri in linie vor ramane in gama
Distribuie pe Facebook

Frank Van Meel a vorbit despre propulsoarele viitoarelor modele de performanta M. Momentan, M2, M3 si M4 folosesc propulsoare turbo de 3.0 litri cu sase cilindri in linie, in timp ce M5,M6, X6 M si X5 M folosesc V8-uri.

Masurile din ce in ce mai drastice impuse de autoritati i-au obligat pe marii constructori de automobile sa-si regandeasca strategia. Pentru a ramane pe piata, majoritatea (daca nu chiar toti) au apelat la downsizing, o miscare aspru criticata de impatimitii auto.

Motoare BMW M3 si M4

Astfel au disparut propulsoarele aspirate natural, de capacitati cilindrice mari si au aparut unitati mai mici, dar turbo. De aceasta schimbare nu au scapat nici modele de performanta, iar cand ne referim la ele nu putem sa nu le includem pe cele ale diviziei M de la BMW. Conationalii de la Mercedes au mers si mai departe si au anuntat recent ca vor lansa mai multe versiuni AMG cu motoare in patru cilindri.

Partea buna este ca brand-ul din Munchen nu va face acest lucru. Intr-un interviu acordat recent presei din Australia, Frank Van Meel, seful BMW M, a precizat ca nu renunta la unitatile de 3.0 litri cu sase cilindri in linie deoarece ofera inca performante foarte bune si au un loc special in istoria companiei.

Motoare BMW M3 si M4

In plus, oficialul mai sustine ca un agregat cu patru cilindri nu este potrivit pentru un model M deoarece nu poate oferi destul cuplu la turatii joase. Totusi, acesta s-a aratat dispus sa faca un compromis in cazul in care un astfel de motor ar veni in compania unui sistem electric. Marele dezavantaj ar fi ca o asemenea configuratie ar influenta negativ greutatea masinii.

Motoare BMW M3 si M4

Van Meel este de parere ca daca pui aceasta combinatie pe un M3 sau un M4, masa acestora ar creste cu pana la 300 de kilograme, un lucru nepermis atunci cand vine vorba de un model de performanta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Septembrie 2017