Sfarsitul V12-lui? Mercedes SL renunta la motorizarile in 12 cilindri

Sfarsitul V12-lui? Mercedes SL renunta la motorizarile in 12 cilindri
Bijuteria coroanei modelului Mercedes SL a fost intotdeauna motorizarea V12, ce a permis posesorilor sa se bucure uneori chiar si de prezenta a nu mai putin de 612 cai putere si 1.000 Nm. Din pacate insa, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, roadsterul german renuntand la propulsoarele in 12 cilindri.
Distribuie pe Facebook

A trecut o buna perioada de cand nu am mai auzit nimic de Mercedes SL, insa nu acestea sunt vestile peste care am fi vrut sa dam. Mai exact, roadsterul german nu mai poate fi comandat din acest moment si cu motor V12, versiunile SL600 si SL65 AMG disparand din configuratorul dedicat faimosului model cu hardtop din Stuttgart. Ramane insa de vazut daca si extremul SL65 AMG Black Series va avea aceeasi soarta.

Motivul acestei decizii? Renuntarea la motoarele in 12 cilindri ar putea indica faptul ca Mercedes SL se pregateste sa primeasca o noua generatie. Suna destul de plauzibil, insa avem si cateva zvonuri care afirma cu totul si cu totul alte lucruri - pe de-o parte, avem voci care sustin ca V12-urile aduse in discutie vor fi inlocuite de, ai ghicit!, propulsoare mai eficiente, in opt cilindri, supraalimentate cu doua turbine. Pe de alta parte, se zvoneste ca modelele V12, versiunea SL 65 AMG in special, ar putea canibaliza vanzarile recent-lansatului Mercedes SLS AMG Roadster.

Indiferent care ar fi motivul din spatele acestei decizii, un lucru este cert: lumea a pierdut doua roadstere grozave care, dupa caz, veneau la pachet cu 517, respectiv 612 cai putere. Din fericire, impresionantul Mercedes SL63 AMG nu pleaca nicaieri.

Distribuie pe Facebook
mai multe