Skoda anunta imbunatatiri pentru modelul OCTAVIA. Ce motorizari noi primeste vedeta cehilor

Skoda anunta imbunatatiri pentru modelul OCTAVIA. Ce motorizari noi primeste vedeta cehilor
  • Skoda Octavia primeste motorizari noi
  • Unitatea pe benzina de 1.8 litri TSI a disparut din gama
  • Agregatul diesel de 2.0 litri TDI este echipat cu o transmisie nou
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav anunta cateva modificari in gama de motorizari a modelului Octavia. Propulsoarele pe benzina de 1.4 litri si 1.8 litri TSI nu mai pot fi comandate pe nicio piata de desfacere.

Majoritatea constructorilor de automobile isi pregatesc modelele pentru noul an. Unii propun modificari estetice discrete, altii tehnologii si dotari moderne, iar unii se gandesc sa faca schimbari inclusiv in gama de motorizari.

Skoda Octavia

Printre acestia din urma se regasesc si cehii de la Skoda, care tocmai au anuntat prezenta unor motorizari noi in oferta modelului Octavia.

Skoda Octavia

Pentru inceput, motorul pe benzina de 1.4 litri TSI a fost inlocuit cu noul agregat de 1.5 litri TSI, disponibil si pe Golf. Acesta dezvolta tot 150 de cai putere si 250 Nm cuplu, ca si cel pe care il inlocuieste, dar vine cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor si cu o turbina mai eficienta pentru un consum de combustibil cat mai redus.

Skoda Octavia

Clientii care se gandeau la o Skoda Octavia cu motor pe benzina de 1.8 litri TSI trebuie sa stie ca acesta nu mai este disponibil. Locul sau a fost luat de o unitate de 2.0 litri TSI, cu 190 de cai putere si 320 Nm cuplu. Printre atractiile noii versiuni se numara o transmisie automata DSG cu sapte trepte, suspensie independenta pe spate, acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 7.3 secunde si un consum mediu declarat de 5.9 litri/100 de kilometri.

Skoda Octavia

De cealalta parte avem propulsorul diesel de 2.0 litri TDI, al carui putere a ramas neschimbata (150 de cai putere). Imbunatatirea in cazul sau este o transmisie automata DSG cu sapte trepte, oferta inca din standard.

Skoda Octavia

Inafara de aceste motorizari, Skoda Octavia mai poate fi comandata si alaturi de un propulsor pe benzina de 1.0 litri TSI cu trei cilindri, dar si cu un agregat diesel de 1.6 litri TDI. Ambele dezvolta 115 cai putere si pot fi echipate atat cu o transmisie manuala cu cinci trepte cat si cu una automata DSG.

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Skoda Octavia
mai multe