Skoda baga frica in Volkswagen. Cehii obligati sa-si mute productia in Germania si sa plateasca mai mult pentru licentiere

Skoda baga frica in Volkswagen. Cehii obligati sa-si mute productia in Germania si sa plateasca mai mult pentru licentiere
  • Volkswagen este speriat de ascensiunea cehilor de la Skoda
  • Managerii si sindicatele cer mai multe masuri
  • Productia ar putea fi mutata in Germania
Distribuie pe Facebook

Mai multi manageri din cadrul grupului Volkswagen vad ascensiunea cehilor de la Skoda ca o amenintare. Pentru a le taia elanul, acestia au propus o serie de masuri printre care mutarea productiei in Germania si cresterea costurilor de licentiere pentru tehnologii.

Nu mai este deloc o noutate ca Volkswagen a primit o lovitura destul de grea odata cu izbucnirea scandalului Dieselgate. A fost nevoit sa plateasca sume foarte mari diferitelor parti, sa-si despagubeasca clientii, sa concedieze un numar foarte mare de angajati si sa se lupte cu o scadere a productiei.

Modele Skoda

In tot acest timp insa, cehii de la Skoda s-au mobilizat, au investit cu cap, au adus oameni priceputi, iar toate aceste eforturi au fost incununtate de faptul ca brand-ul din Mlada Boleslav a devenit al doilea cel mai profitabil brand din cadrul grupului german, dupa Porsche.

Modele Skoda

Constructorul din Wolfsburg continua campania de reducere drastica a costurilor, iar in acest context, Skoda a inceput sa-i cam "fure" din clienti, avand desigur si avantajul unei forte de munca mai ieftine in Cehia.

Modele Skoda

Managerii gigantului german si sindicatele muncitorilor deopotriva s-au sesizat oarecum inspaimantati de aceasta ascensiune a cehilor, asa ca cer acum cateva masuri care nu vor fi deloc benefice pentru Skoda.

Modele Skoda

In primul rand, se propune mutarea unei parti din productie la uzinele Volkswagen din Germania si plata unor taxe de licentiere mai mari pentru tehnologiile din cadrul Grupului. In aceasta ultima categorie intra si celebra platforma MQB, pe care sunt dezvoltate momentan modelele Octavia, Superb si Kodiaq.

Modele Skoda

Daca un purtator de cuvant al Grupului a declarat pe un ton calm ca "Viitoarea pozitionare a brand-urilor este analizata, dar discutiile sunt inca in desfasurare,", un manager care a dorit sa ramana anonim a fost mult mai transant, declarand ca "In loc sa ne dedicam eforturile pentru a invinge Tesla, am putea ajunge la un conflict intern."

Sursa: Reuters

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Modele Skoda
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Octombrie 2017