Skoda gaseste o cale de mijloc. Octavia facelift va avea o noua motorizare pe benzina

Skoda gaseste o cale de mijloc. Octavia facelift va avea o noua motorizare pe benzina
  • Skoda Octavia facelift va primi o noua motorizare pe benzina
  • Celor 5 propulsoare li se va alatura o unitate de 1.5 litri
  • Acesta a debutat pe Volkswagen Golf facelift
Distribuie pe Facebook

Gama de motorizari a Skodei Octavia facelift se va imbogati cu inca un propulsor. Celor 5 motoare pe benzina li se va alatura inca unul, de 1.5 litri, imprumutat de la facelift-ul Volkswagen-ului Golf.

Cu ceva timp in urma, Skoda Octavia a primit un bine-meritat facelift, care insa nu a fost chiar pe placul fanilor marcii din Mlada Boleslav. Pe langa aspectul proaspat, caracterizat de o bara de protectie usor restilizata, proiectoare de ceata noi, jante de aliaj cu dimensiuni care variaza intre 16 si 18 inch sau lumini LED pe spate, compacta ceha a primit si celebrele blocuri optice duble cu LED pe fata.

Skoda Octavia facelift

Initial, gama de motorizari era formata din 5 unitati pe benzina si 4 diesel-uri, cu cilindree cuprinsa intre 1.0 si 2.0 litri, cu cel mai slab avand 86 de cai putere, iar cel mai puternic 186. Ei bine, din motive inca necunoscute, Octavia facelift va primi in cursul acestui an inca o motorizare pe benzina.

Skoda Octavia facelift

Intr-un interviu acordat englezilor de la Auto Express, seful departamentului de comunicare din cadrul Skoda, Peik von Bestenbostel, a anuntat ca noul propulsor de 1.5 litri va debuta "in a doua jumatate a acestui an."

Este impropriu spus "nou", deoarece aceasta motorizare si-a facut deja aparitia in gama Volkswagen-ului Golf facelift. Performantele pe care le va avea in cazul Octaviei raman deocamdata necunoscute, insa sub capota Golf-ului acesta dezvolta 150 de cai putere.

Skoda Octavia facelift

Pentru un consum redus de combustibil si emisii cat mai mici, acesta ar putea beneficia de un sistem Start/Stop, sau de tehnologia de dezactivare a cilindrilor motorului.

Skoda Octavia facelift

In aceeasi ordine de idei, von Bestenbostel a vorbit si despre viitorul electric al companiei. In timp ce o versiune "verde" a citadinei Citigo ramane inca sub semnul intrebarii, Skoda planuieste o varianta hibrid a Superb-ului, dar si un model electric de sine-statator, cel mai probabil construit pe platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Distribuie pe Facebook
mai multe