Skoda la aniversare: constructorul ceh a produs masina cu numarul 20 de milioane

Skoda la aniversare: constructorul ceh a produs masina cu numarul 20 de milioane
  • Skoda a produs 20 de milioane de masini
  • Modelul aniversar este un Karoq
  • Cehii au 15 fabrici in 8 tari
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav celebreaza productia a 20 de milioane de masini. Modelul aniversar este un SUV Karoq, cel mai nou membru al gamei, care a parasit liniile de asamblare ale uzinei din Kvasiny.

Skoda a luat fiinta in 1905, iar de-a lungul anilor a reusit sa se impuna ca un mare constructor de automobile. In 1991 a intrat sub umbrela gigantului german Volkswagen, lucru care le-a permis oficialilor sa viseze din ce in ce mai mult la vanzari mari si desigur, profit.

Pana atunci, cehii au reusit sa produca in total 5 milioane de unitati, pentru ca 15 ani mai tarziu, numarul acestora sa se dubleze. Pragul de 15 milioane a fost atins in februarie 2013.

Imagine aniversara Skoda

Indeplinirea unor obiective indraznete a condus azi la atingerea unui prag foarte important: 20 de milioane de masini produse. Cel mai bine vandut model din istoria brand-ului ramane Octavia cu peste 5 milioane de unitati, insa modelul aniversar este un SUV Karoq.

Imagine aniversara Skoda

Acesta este cel mai nou membru al gamei, fiind prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt care si-a inchis portile cu cateva zile in urma.

Imagine aniversara Skoda

"Sa producem 20 de milioane de masini este o performanta extraordinara in istoria companiei noastre. Avem ca obiectiv un nou record de productie si de vanzari in acest an," a declarat Bernhard Maier, CEO-ul producatorului ceh de automobile.

Imagine aniversara Skoda

In prezent, Skoda se mandreste cu o retea de productie foarte bine pusa la punct. Brand-ul din Mlada Boleslav are 15 fabrici in 8 tari, iar planurile pentru viitor sunt la fel de indraznete ca si cele din trecut. Cehii se alatura celorlalti mari constructori de automobile si au anuntat ca pana in anul 2025 intentioneaza sa lanseze nu mai putin de 5 modele electrice.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Imagine aniversara Skoda
mai multe