Soferii barbati au mai multe sanse sa moara la volan decat femeile

Soferii barbati au mai multe sanse sa moara la volan decat femeile
  • 25% dintre accidentele produse de barbati sunt cauzate de alcool
  • Femeile produc cele mai multe accidente usoare
  • In fiecare an mor de doua ori mai multi barbati in accidente decat femei
Distribuie pe Facebook

Conform unui studiu al americanilor de la NHTSA, statisticile incepute in 2012 s-au pastrat pana in ziua de azi. Mai exact, in fiecare an mor de doua ori mai multi soferi barbati decat soferi de sex feminin in accidente rutiere. Si asta dintr-un simplu motiv: soferii beti sunt in cele mai multe cazuri barbati.

In anul 2012, conform celor de la NHTSA, adica National Highway Traffic Safety Administration, care au realizat o analiza despre numarul total de fatalitati cauzate de accidentele rutiere, au murit 23.808 de barbati la volan si numai 9733 de femei. Principala cauza este ca barbatii circula mai mult ca femeile in fiecare an, dar numarul mare al deceselor este si cauzat de procentajul soferilor care se urca beti la volan, majoritatea acestora fiind barbati.

Conform aceleiasi surse, circa un sfert din totalul accidentelor mortale cauzate de barbati sunt pe fondul condusului sub influenta bauturilor alcoolice. La polul opus, doar 15% din accidentele mortale cauzate de femeile de la volan sunt pe baza consumului de alcool. In plus, pe langa alcool, o alta cauza ce duce la numarul mare de accidente grave in randul sexului puternic este predispozitia la certuri, nervi si neatentia la volan.

In schimb, femeile stau rau la alte statistici: conform aceluiasi raport publicat de NHTSA, circa 778 de femei dintr-un total de 100.000 sunt supuse la rani usoare in urma unor accidente, o rata mai mare decat in cazul barbatilor. Cu alte cuvinte, barbatii fac cele mai multe accidente mortale si femeile le fac pe cele mai multe usoare si cu vatamare corporala.

Din 2012 pana in prezent, rata accidentelor mortale este in scadere. Insa procentul ramane acelasi intre sexe si barbatii au mai multe sanse sa moara intr-un accident auto decat femeile, statistic vorbind. Asa ca inainte sa mai spunem ca femeile sunt blonde la volan, nu trebuie sa uitam ca majoritari sunt barbatii, la fel si cei care se urca beti la volan sau cei care produc accidente grave si chiar mortale.

Distribuie pe Facebook
mai multe