Sosea prabusita de cutremur, reparata in 4 zile. Ce fraieri, Olguta ar fi facut-o in 2!

Sosea prabusita de cutremur, reparata in 4 zile. Ce fraieri, Olguta ar fi facut-o in 2!
  • Romania nu e in stare sa ia nici banii europeni pentru sosele
  • Industria drumurilor, profitabila pentru firmele smecherilor
  • Ministrii Transporturilor, complet incompetenti
Distribuie pe Facebook

In statul american Alaska a avut loc un cutremur destul de mare care a lasat in urma ceva pagube materiale. Inclusiv un drum foarte circulat, sub care s-a surpat pamantul si s-a prabusit toata soseaua. Dar cum americanii sunt cam la 1000 de ani lumina peste Romania, soseaua a fost data in folosinta iar dupa doar 4 zile.

Poza de mai jos nu este "fake news". Ci este o realitate de care se bucura multe alte tari care nu au politicieni corupti la putere. O sosea este facuta praf de cutremur, dar in 4 zile (week-end inclusiv) este repusa in circulatie cu asfalt si marcaje noi. In plina iarna... Si nu este ceva anormal pentru ei.

Revenind in Romania, acolo unde plombarea unei gropi de 10 centimetri patrati dureaza cam 6 luni, oare cum ar fi aratat readucerea la starea initiala a acestei sosele? Nimic mai simplu. Planul facut de ministrii transporturilor, ca sigur in decurs de mai multe luni s-ar fi schimbat cativa, ar fi aratat asa:

6 luni studiu de pre-fezabilitate - 2 milioane Euro

2 ani studiu de fezabilitate - 5 milioane Euro

2 ani studiu de fezabilitate numarul 2, ca primul a expirat - 5 milioane Euro

3 ani licitatii si contestatii firma constructoare

2 ani 30% din lucrare, firma intra in faliment - 10 milioane Euro

1 an licitatii si contestatii alte firme

2 ani 70% din lucrare - 25 milioane Euro

2 ani reparatii, ca se surpa pamantul - 7 milioane Euro

Inaugurare cu taiere de panglica si presa.

Nu si in Alaska, unde oamenii s-au pus pe treaba fara multe studii si masuratori. Asta e drumul, asta trebuie sa facem, specialistii stiau exact ce este de facut, a venit echipa, munca 24h/24h si in 4 zile totul a fost gata.

Cu regret va spunem ca asemenea lucruri sunt naturale si obisnuite in alte tari. In Romania am ajuns sa ne miram cand ajungem la Constanta pe autostrada fara sa facem vreo pana din cauza gropilor. Dureaza de mai bine de 10 ani finalizarea autostrazii Transilvania. Centura Bucuresti, promisa de cand eram mic, inca nu e gata. Intrarea autostrazii A3 in Bucuresti... mai dureaza. Nu intereseaza pe nimeni ca soferii au de suferit... Dar, cu putin noroc, daca va veni Olguta Vasilescu la Transporturi, ca doar e la fix venind de la Ministerul Muncii, chiar au o stransa legatura, totul se va face ca in Alaska. Sau mai repede chiar.

Alaska

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Decembrie 2018