Statistica ingrijoratoare: pe drumurile din Romania circula zi de zi mii de masini cu defectiuni grave

Statistica ingrijoratoare: pe drumurile din Romania circula zi de zi mii de masini cu defectiuni grave
  • RAR a publicat un raport ingrijorator
  • Anul trecut au fost verificate in trafic peste 76.000 de automobile
  • Aproape 3.800 dintre acestea prezentau pericol iminent de accident
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui raport publicat de Registrul Auto Roman, anul trecut, aproape 3.800 de soferi au fost depistati in trafic cu masini care prezentau pericol iminent de accident. In acelasi timp, 2.65% dintre soferii controlati aveau ITP-ul expirat sau fals.

O mare parte din masinile care circula zi de zi pe drumurile patriei sunt departe de a fi in regula din punct de vedere tehnic. Multi soferi nu constientizeaza ca masina este un ansamblu extrem de complex, iar daca o singura componenta cedeaza, acest lucru are un impact nu numai asupra pasagerilor ci si asupra celorlalti participanti la trafic.

Un raport publicat de Registrul Auto Roman arata ca numai anul trecut au fost verificate 76.678 de masini in trafic, dintre care 3.781 erau adevarate "bombe cu ceas" pe roti. In comunicatul de presa se arata ca 5% dintre autovehicule aveau defectiuni grave la sistemele de franare si/sau directie. Desi ingrijorator, este totusi mai putin decat in 2015.

Mai mult decat atat, RAR precizeaza ca aproximativ jumatate dintre masinile verificate in trafic aveau cel putin o neconformitate de natura tehnica, iar 37% au fost chiar declarate neconforme pentru siguranta rutiera. In acelasi timp, 25% dintre vehicule aveau diverse nereguli legate de normele de poluare.

Acelasi raport mai evidentiaza faptul ca 2.65% dintre soferii controlati aveau ITP-ul expirat sau chiar fals.

In ceea ce priveste vechimea autovehiculelor oprite, din totalul de 76.678, 23,78% au fost mai vechi de 15 ani, 33,23% aveau intre 11 si 15 ani, 12,58% aveau intre 9 si 10 ani, 5,38% intre 1 si 3 ani, iar 25,03% aveau intre 4 si 8 ani vechime.

Problema este ca echipajele Registrului Auto Roman s-au concentrat in special pe masini care pareau susceptibile sa aiba diverse defectiuni tehnice, asadar lucrurile pot sta chiar mai rau de atat.

Distribuie pe Facebook
mai multe