Stirea care seamana groaza printre sefii Audi Sport, BMW M si Mercedes-AMG. Are legatura cu viitorul Golf R

Stirea care seamana groaza printre sefii Audi Sport, BMW M si Mercedes-AMG. Are legatura cu viitorul Golf R
  • Volkswagen lucreaza in mare taina la un Golf R Plus
  • Sub capota s-ar putea ascunde un 2.0 turbo de 400 CP
  • Debutul este programat pentru deceniul urmator
Distribuie pe Facebook

Mai multe surse din interiorul companiei Volkswagen au dezvaluit recent ca inginerii diviziei R lucreaza la un Golf cu 400 de cai putere sub capota. Debutul oficial ar putea avea loc chiar la inceputul urmatoarei decade.

Batalia pentru suprematie dusa intre versiunile de performanta ale compactelor Audi A3, BMW Seria 1 si Mercedes A-Class este pe cale sa devina mai interesanta ca oricand.

Potrivit mai multor surse din interiorul companiei Volkswagen, producatorul auto din Wolfsburg vrea sa intre pe segmentul de piata detinut de RS3, M140i si A45 AMG.

Daca informatiile sunt adevarate, primul Golf R Plus din istorie va ajunge pe piata chiar la inceputul urmatoarei decade, alaturi de un motor turbo de 2.0 litri si 400 de cai.

Aflat in plina dezvoltare, respectivul model nu a primit inca unda verde pentru productia de serie, insa ar avea parte de sprijinul lui Herbert Diess, actualul sef al Volkswagen.

Conform personajelor citate anterior, primul Golf R Plus din istorie va oferi performante demne de un supercar: sprintul 0 - 100 km/h ar putea dura doar 3.9 secunde.

In ceea ce priveste departamentul estetic, viitorul concurent de la Volkswagen pentru Audi RS3, BMW M140i si Mercedes A45 AMG se va bucura de un aspect unic.

Spoilerele fata si spate, jantele din aliaj sau interiorul vor fi redesenate pentru un maximum de agresivitate vizuala si, totodata, diferit de cele specifice lui Golf R (fara Plus).

Mai multe detalii despre hot-hatch-ul cu motor turbo de 2.0 litri si 400 CP de la Volkswagen ar putea fi disponibile in lunile urmatoare - pe surse sau, de ce nu, canal oficial.

VW Golf R Plus - Interpretare artisticaVolkswagen Golf R Plus. Sursa Foto: Autocar

VW Golf R Plus - Interpretare artisticaVolkswagen Golf R Plus. Sursa Foto: Autocar

Distribuie pe Facebook
mai multe