Suzuki apeleaza la un tribunal international pentru a scapa de parteneriatul cu Volkswagen

Suzuki apeleaza la un tribunal international pentru a scapa de parteneriatul cu Volkswagen
Compania japoneza Sukuzi s-a vazut nevoita sa apeleze la un tribunal international din Londra, incercand in acest fel sa puna punct parteneriatului cu Volkswagen.
Distribuie pe Facebook

"Suzuki Motor Corporation incepe azi (n.r. - 23 noiembrie 2011) demersurile de arbitraj cu ICC International Court of Arbitration, la Londra, in vederea obligarii Volkswagen AG de a renunta la actiunile Suzuki in favoarea companiei Suzuki sau a unei terte parti care va fi desemnata.

Procedurile de arbitraj vin ca urmare a lipsei unui raspuns din partea Volkswagen AG la apelul din 18 noiembrie, inaintat de Suzuki pentru terminarea aliantei si vanzarea de catre compania germana a actiunilor detinute la Suzuki catre Suzuki sau o terta parte.", se arata intr-un comunicat al firmei nipone.
Relatiile dintre cele doua parti s-au inrautatit in ultimele luni. Volkswagen a spus despre grupul japonez ca nu si-a respectat angajamentele. Volkswagen acuza in septembrie Suzuki ca a incalcat intelegerea initiala cumparand motoare diesel de la Fiat pentru masinile SX4 fabricate in Ungaria.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2011