Tesla ingropata de angajati: "90% dintre masinile iesite de pe linia de asamblare sunt defecte!"

Tesla ingropata de angajati: "90% dintre masinile iesite de pe linia de asamblare sunt defecte!"
  • Mai multi fosti si actuali angajati sar la gatul Tesla
  • Acestia sustin ca problemele de productie nu sunt o noutate
  • 90% dintre unitatile care parasesc linia de asamblare sunt defecte
Distribuie pe Facebook

Mai multi fosti si actuali angajati ai gigantului american Tesla sar la gatul brand-ului fondat de Elon Musk. Acestia sustin printre altele ca 90% dintre masinile care parasesc linia de asamblare prezinta diverse defectiuni tehnice.

Compania fondata de miliardarul canadiano-american Elon Musk trece prin cea mai neagra perioada a sa in care se lupta cu o gramada de probleme aparute din cauza noului Model 3. Clientii s-au razvratit iar obiectivul de a produce 20.000 de exemplare pe luna a fost amanat pana in martie 2018.

Tesla Model S si Model X

La aceasta criza mai contribuie si personalul, care incepe sa se planga de conditiile de munca. Acum, noua fosti sau actuali angajati au declarat pentru agentia de presa Reuters ca aceste probleme de productie nu sunt deloc o noutate pentru Tesla, in contextul in care 90% dintre unitatile Model S si Model X care ies de pe linia de asamblare prezinta defectiuni tehnice.

Tesla Model S si Model X

Verificarile de rutina au scos la iveala ca "Defectele includ usi care nu se inchid, materialul tapiteriei, scurgeri de apa, tot felul de lucruri. Construim Model S din 2012. Cum se face ca inca avem scurgeri de apa?," se intreaba un fost supraveghetor al controlului calitatii.

Tesla Model S si Model X

Mai mult decat atat, in timp ce unii sustin ca astfel de probleme apar din cauza politicii brand-ului american potrivit careia un exemplar trebuie sa inainteze pe linia de productie chiar daca ii lipsesc elemente importante precum parbrizul sau un amortizor, acestea urmand sa fie adaugate ulterior, oficialii Tesla au o alta explicatie.

Tesla Model S si Model X

Potrivit unui purtator de cuvant al companiei, "Obiectivul nostru este sa producem masini perfecte pentru fiecare client. Prin urmre, analizam fiecare vechiul chiar si pentru cea mai mica modificare. Cei mai multi clienti nu ar observa munca de post-productie, insa noua ne pasa si de o fractiune de milimetru."

Tesla Model S si Model X

Desigur, fiecare mare constructor de automobile se confrunta cu defectiuni aparute la masinile care parasesc linia de productie, insa ca o comparatie, Toyota are o rata de defecte pe linia de asamblare de cel mult 10%, ca sa nu mai vorbim de producatorii premium.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Tesla Model S si Model X
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 29 Noiembrie 2017