Test extrem: un Land Rover Discovery a tractat cu succes un TIR de 110 tone cu 7 remorci

Test extrem: un Land Rover Discovery a tractat cu succes un TIR de 110 tone cu 7 remorci
  • Land Rover a pus la cale un alt test extrem
  • Un Discovery diesel a tractat cu succes un TIR cu 7 remorci
  • Greutatea totala a ajuns la 110 tone
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a pus la cale un nou test extrem pentru unul dintre modelele sale. In cadrul acestuia, SUV-ul Discovery a trebuit sa tracteze un TIR cu 7 remorci, cu o greutate totala de 110 tone.

Alaturi de Defender, SUV-ul Discovery este unul dintre cele mai populare modele construite de brand-ul din Coventry. Intrat pentru prima data pe linia de asamblare in 1989, acesta s-a facut rapid remarcat in randul amatorilor de off-road.

Insa SUV-ul britanic nu dispune numai de capabilitati foarte bune pe teren accidentat, ci se lauda si cu o forta de tractiune impresionanta. Pentru a o demonstra, Land Rover a pus la cale anul trecut un test in cadrul caruia un Discovery Sport a jucat perfect rolul unei locomotive, tractand cu succes mai multe vagoane a caror greutate totala ajungea la 100 de tone.

Acum, oficialii s-au gandit sa-si surprinda din nou fanii cu un test si mai extrem. Modelul ales a fost un Discovery diesel, cu propulsor de 3.0 litri Td6, capabil de 254 de cai si 600 Nm cuplu. Masina nu a fost modificata in niciun fel si a reusit sa tracteze cu succes un TIR australian (road train) lung de 100 de metri, cu 7 remorci, si cu o greutate totala de 100 de tone. Pentru a dobori vechiul record, britanicii l-au incarcat cu 10 tone de marfa pentru a atinge impresionanta valoare de 110 tone.

In timpul testului, masina a atins o viteza maxima de 44 de km/h si a reusit sa traga mastodontul pe o distanta de 16 kilometri pe o autostrada din Australia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2017