TOP 10 destinatii auto pe care le poti vizita direct din canapea

TOP 10 destinatii auto pe care le poti vizita direct din canapea
  • Industria auto ofera numeroase atractii turistice
  • Majoritatea companiilor au cate un muzeu de vizitat
  • Unele dintre acestea apar si in Google Street View
Distribuie pe Facebook

De la muzee si pana la fabrici sau circuite, industria auto ofera numeroase atractii turistice. Cateva dintre acestea pot fi vizitate inclusiv prin intermediul aplicatiei Google Street View, dupa cum urmeaza:

  • Fabrica Abarth

Simpatizantii celor mai iuti si furioase Fiat-uri (de serie) ale planetei sunt asteptati in cartierul general al companiei Abarth din Torino, acolo unde vor putea admira - pe langa modelele noi si clasice, bineinteles - chiar si o reproductie a biroului fondatorului Karl Abarth.

  • Pista Top Gear din Dunsfold

Dupa 22 de sezoane si peste 170 de episoade, emisiunea Top Gear pare sa fi ajuns la sfarsit. Pista din Dunsfold, pe care Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May testau masinile primite, este insa "difuzata" in continuare pe Google Street View, spre usurarea fanilor.

  • Muzeul Mazda

Daca ajungi vreodata prin Japonia, asigura-te ca muzeul celor de la Mazda (din Hiroshima) se afla pe lista destinatiilor turistice pe care urmeaza sa le vizitezi. Daca nu ai insa de gand sa traversezi oceanul pentru o excursie in Tara Soarelui Rasare, atunci poti incerca acelasi Google Street View.

  • Centrul de Tehnologie McLaren

De la monoposturi care au facut istorie pe circuitele de Formula 1 si pana la modele de strada cu sute de cai putere sub capota, Centrul de Tehnologie McLaren din Woking, Surrey, Marea Britanie ofera numeroase atractii pentru orice pasionat de automobile.

  • Fabrica Pagani

Te-ai intrebat vreodata cum arata fabrica de vise a argentinianului Horacio Pagani? Da, stim si noi: in loc sa mizeze pe cantitate, cartierul general al companiei din San Cesario sul Panaro prefera calitatea. Asadar, pregateste-te sa te pierzi mai degraba in timp decat in spatiu...

  • Muzeul Lamborghini

Si daca tot te afli prin zona, de ce sa nu vizitezi si muzeul Lamborghini din Sant'Agata Bolognese? Sansele de a intalni capodopere precum Countach, Miura sau Reventon in viata de zi cu zi sunt extrem de mici. Ba chiar mai mult de-atat, tind catre zero...

  • Muzeul National Corvette

Supercarurile europene creeaza intotdeauna dependenta, insa industria americana are o solutie pentru a ne tine departe de aceasta obsesie. Problema este ca nici din Muzeul National Corvette nu-ti prea mai vine sa iesi odata ce i-ai trecut pragul...

  • Muzeul Toyota

Un alt loc ideal pentru a descoperi si studia atent istoria, respectiv evolutia industriei constructoare de masini il reprezinta muzeul Toyota din apropiere de Nagoya, Japonia, care abunda in exprimari ale lumii auto de altadata.

  • Muzeul Ducati

Masini in sus, masini in jos, masini in stanga, masini in dreapta. Uf, parca ne-ar prinde bine si un muzeu al motocicletelor, nu-i asa? Pentru asta trebuie sa le multumim italienilor de la Ducati, care au adunat in Bologna, laolalta, unele ditnre cele mai impresionante creatii pe doua roti ale planetei.

  • Circuitul Laguna Seca

Nu ca am avea vreo problema cu locatiile acoperite, insa dupa atatea cladiri "vizitate"... mai ca ar cam merge si o iesire la iarba verde. O iesire la iarba verde printre virajele si liniile drepte ale circuitului Laguna Seca din California, Statele Unite ale Americii, mai exact.

Distribuie pe Facebook
mai multe