Top 7 lucruri de verificat la autoturismul tău în această toamnă

Top 7 lucruri de verificat la autoturismul tău în această toamnă
Schimbarea sezonului vine cu o multitudine de lucruri pe care le avem de făcut, în special atunci când vorbim despre siguranța în trafic și confortul în propriul nostru autoturism.
Distribuie pe Facebook

Condițiile meteorologice în schimbare care vin odată cu sezonul rece pot afecta starea de funcționare a mașinii noastre și din acest motiv este nevoie să efectuăm anumite verificări și schimburi pentru a ne menține mașina în cele mai bune condiții dar și pentru a fi mereu în siguranță.

Iată așadar ce lucruri sunt esențiale de verificat la autoturismul tău în această toamnă.

Verifică-ți luminile

Odată cu venirea toamnei ziua începe să fie mai scurtă iar întunericul te poate prinde în trafic chiar și atunci când te întorci de la servici.

Mai mult decât atât vei avea nevoie de faruri chiar și pe timpul zilei atunci când circuli pe drumurile naționale sau când conduci în condiții de ploaie și ceață.

Vizibilitatea este un aspect important în trafic așadar asigură-te că toate becurile tale funcționează perfect de la becurile de poziție, la faruri cât și la cele de ceață sau avarii.

Asigură-te că bateria funcționează

Vremea rece poate să îți afecteze starea bateriei în special atunci când vorbim despre o baterie mai veche.

Dacă nu vrei să ajungi în situația de a nu mai reuși să pornești mașina din cauza temperaturilor scăzute, este momentul să schimbi bateria cu una nouă.

Verifică frânele

De exemplu, dacă te afli la munte, în Poiana Brașov, știi că ai o problemă cu frânele sau pur și simplu nu le-ai mai verificat de mult, asigură-te că ajungi la un service auto in Brasov, pentru a face toate demersurile necesare în acest sens.

Carosabilul este de cele mai multe ori umed din sezonul de toamnă, iar dacă frânele nu funcționează în mod optim s-ar putea să te pună în pericol.

Schimbă ștergătoarele și anvelopele

Ștergătoarele și anvelopele sunt două elemente esențiale ale mașinii tale care te vor menține în siguranță pe parcursul călătoriilor tale.

Așadar acestea trebuie să fie în stare bună, pentru a te bucura de vizibilitate maximă dar și de siguranță și stabilitate a autoturismului.

Fă schimbul de ulei sau alte lichide ale mașinii

Schimbul de ulei, lichidul de frână, servodirecție sau alte fluide de transmisie trebuie schimbate odată la o perioadă de timp. În cazul în care nu ai mai efectuat de mult aceste schimburi este cazul să le verifici și să faci toate schimburile necesare chiar la începutul acestui sezon rece.

Asigură-te că dezaburirea și căldura funcționează

Având în vedere că te vei confrunta cu condiții meteo de ploaie de cele mai multe ori vei avea nevoie de opțiunea de dezaburire dar și de căldură în interiorul autoturismului tău.

Verifică dacă toate acestea sunt funcționale, iar în caz contrar rezolvă aceste probleme pentru a te bucura de confort sporit atunci când conduci.

Spală mașina cât mai des

Caroseria mașinii tale ar putea fi afectată în sezonul de toamnă datorită faptului că, carosabilul este plin de noroi, murdărie sau chiar frunze de toamnă.

Așadar asigură-te că o cureți periodic pentru a-ți proteja vopseaua și a preveni rugina.

Top 7 lucruri de verificat la autoturismul tău în această toamnă

Distribuie pe Facebook
mai multe