Toyota isi pune fanii pe jar. Pentru ce vor folosi din nou japonezii denumirea Celica

Toyota isi pune fanii pe jar. Pentru ce vor folosi din nou japonezii denumirea Celica
  • Toyota reinvie denumirea Celica
  • Japonezii au depus o cerere de marca inregistrata
  • Nu se stie inca pentru ce model va fi folosita
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a depus recent o cerere de marca pentru denumirea Celica. Motivele sunt deocamdata necunoscute, insa mai multe voci cred ca acesta ar putea fi folosit pentru un model nou sau chiar pentru redenumirea unei sportive din gama actuala.

Din cate se pare, Toyota readuce in lumina reflectoarelor vechile denumiri ale modelelor care si-au asigurat locul in istoria auto. Astfel ca dupa ce a anuntat un succesor pentru celebra sportiva Supra, brand-ul asiatic vrea sa reinvie si numele Celica.

Toyota Celica

Acesta a mai fost folosit intre anii 1970 si 2006 pentru o masina sport cu tractiune spate, fata si chiar integrala, daca ne referim la modelul GT-Four. Acum, japonezii au depus o cerere de marca pentru aceasta denumire, insa intrebarea care sta pe buzele tuturor este pentru ce model va fi aceasta folosita?

Toyota Celica

Speculatiile au inceput sa curga iar cele mai multe voci sustin ca acesta s-ar putea regasi pe un nou model sportiv, cu tractiune fata, dezvoltat pe platforma TNGA. Ca si pozitionare in gama, acesta ar urma sa se situeze sub viitoarea Supra.

Toyota Celica

Altii cred ca actuala GT86 ar putea deveni Celica, de vreme ce acest nume are o rezonanta aparte in randul fanilor. Deasemenea, aceasta schimbare ar putea improspata putin vanzarile sportivei, care nu sunt tocmai cele asteptate. Ca tot veni vorba de acest model, japonezii au confirmat ca pregatesc o noua generatie care urmeaza sa fie lansata in 2019.

Toyota Celica

Este inca incert daca niponii vor pastra configuratia aspirata natural a propulsorului Boxer sau vor apela la turboalimentare, asa cum au facut majoritatea rivalilor din segment.

Toyota Celica

Un ultim scenariu ar fi ca Toyota sa dezvolte un nou crossover, pe care sa-l denumeasca Celica. Probabilitatea ca acest lucru sa se intample este destul de mare, avand in vedere ca si conationalii de la Mitsubishi au procedat la fel cu noul SUV Eclipse Cross.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Toyota Celica
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2017