Toyota recheama in service peste 1.400 de masini vandute in Romania. Vezi care sunt modelele afectate

Toyota recheama in service peste 1.400 de masini vandute in Romania. Vezi care sunt modelele afectate
  • Toyota recheama in service peste 1.400 de masini vandute pe piata auto din Romania
  • Printre modelele afectate se numara Auris, Corolla, Prius, Prius+, Prius PHV, dar si Lexus CT200h
  • Motivul acestui recall are legatura cu o potentiala problema la canistra de carbon activ
Distribuie pe Facebook

Toyota a pregatit o campanie de rechemare in service a peste 1.400 de masini vandute in Romania, printre modelele afectate numarandu-se Auris, Corolla, Prius, Prius+, Prius PHV, dar si Lexus CT200h.

Aproximativ 1.405 dintre masinile vandute de Toyota in Romania au ajuns deja sau vor ajunge in service-urile companiei japoneze pentru o potentiala problema la canistra de carbon activ.

In notificarea inaintata Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului se arata ca exista posibilitatea ca acest sistem de ventilare controlata a vaporilor de combustibil sa prezinte o fisura.

Daca fisura se extinde de-a lungul timpului, apare pericolul scurgerii de combustibil din rezervor - atunci cand acesta este umplut la maxim, si prin urmare, creste riscul unui incendiu.

Printre automobilele rechemate in service de catre reprezentantii Toyota Romania se numara Auris, Corolla, Prius, Prius+, Prius PHV, dar si modelul CT200h apartinand diviziei sale de lux Lexus.

Notificarea inaintata Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului dezvaluie ca acest recall a inceput la sfarsitul lunii iunie, in data de 29, si "nu are limita de timp".

Conform oficialilor Toyota Romania, informarea proprietarilor celor circa 1.405 de masini afectate de situatia anterior descrisa se face prin intermediul unor scrisori cu confirmare de primire.

Rezvolvarea problemei cu pricina va dura intre doua si trei ore, in functie de automobilul implicat, si se va face prin inlocuirea - gratuita, binteines, a canistrei de carbon activ.

Distribuie pe Facebook
mai multe