Trage-te-n poza cu ele ca nu le vei mai vedea in curand. Cinci dotari care vor disparea in viitor de pe masina ta

Trage-te-n poza cu ele ca nu le vei mai vedea in curand. Cinci dotari care vor disparea in viitor de pe masina ta
  • Multe dintre dotarile de pe masinile de astazi vor disparea in viitor
  • Cutia de viteze manuala si frana de mana mecanica au fost deja inlocuite
  • O soarta similara incep sa aiba si instrumentele de bord cu design analog
Distribuie pe Facebook

Cutia de viteze manuala, frana de mana mecanica, instrumentele de bord cu design analog, comenzile fizice sau chiar... cheia cu care pornesti si opresti motorul. Ce au in comun toate aceste elemente? Sunt pe cale de disparitie.

Progresul tehnologic inregistrat de companiile producatoare de automobile vine si cu parti mai mult obisnuite. Cel putin pentru clientii nostalgici, care vor duce dorul urmatoarelor echipamente:

1. Cutia de viteze manuala

Asociata mai mereu cu pasiunea de a conduce, cutia de viteze manuala este complet inutila - ba chiar frustranta pe alocuri, in traficul din zilele noastre. In plus, modernizarea permanenta a transmisiilor automate a facut ca acestea sa aiba un impact pozitiv inclusiv la nivel de performanta si chiar eficienta, nu doar confort. Ramane in continuare valabila discutia legata de fiabilitate si, evident, costuri - de achizitie ori reparatii...

2. Frana de mana mecanica

Frana de mana mecanica sau maneta de care mai tragi din cand in cand pentru a face drifturi va disparea la randul ei din echiparea masinilor de ultima generatie. Un studiu realizat si publicat zilele acestea de platforma CarGurus sustine ca numai 37% dintre automobilele noi scoase la vanzare in Marea Britanie beneficiaza de dotarea respectiva. In plus, doar doua marci mai ofera un astfel de elemente pe intreaga gama de modele.

3. Instrumentele de bord cu design analog

Opere de arta in anumite cazuri - vezi modelul Pagani Huayra, instrumentele de bord cu design analog vor fi inlocuite, mai devreme sau mai tarziu, cu simple display-uri color, de dimensiuni mai mult sau mai putin generoase. Marele avantaj al celor din urma, care au luat deja cu asalt segmentul de lux, il reprezinta modularitatea: pot fi configurate in fel si chip, sa afiseze informatii diverse in zone si / sau culori diferite.

4. Comenzile fizice

Chiar daca producatorii de masini incep sa renunte la cutiile de viteze manuale si franele de mana mecanice pentru simple butoane, ironia face ca aceste comenzi fizice sa nu scape nici ele de pericolul disparitiei. Dupa lansarea celebrei Tesla Model S din 2012, tot mai multe companii au inceput sa gasesc o placere in a monta ecrane tactile, capabile in unele cazuri sa comande inclusiv sistemele de climatizare automata.

5. Cheia cu care pornesti si opresti motorul

Mai stii pe cineva care foloseste in ziua de astazi o cheie propriu-zisa pentru a-si incuia si descuia automobilul? Peste cativa ani, discutia se muta in directia pornirii si opririi motorului, care se va face prin introducerea unei simple bucati de plastic / metal intr-un locas special. Si mai interesante vor deveni insa lucrurile atunci cand vehiculele o vor lua din loc la simpla activa a unui buton dintr-o aplicatie destinata telefonului mobil.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Septembrie 2018