TRAGEDIE: Niciun carburant nu va fi mai ieftin de 5 lei/litru!

TRAGEDIE: Niciun carburant nu va fi mai ieftin de 5 lei/litru!
Cadou de Sarbatori: scumpirea benzinei si a motorinei! Marii distribuitori de combustibili au marit de la 1 iulie, de cand a crescut TVA-ul la 24%, aproape saptamanal pretul carburantului. Se pare ca pasul cel mare va fi produs in ianuarie, cand nu vom mai vedea nicio benzina, fie ea si de 95, sau orice motorina, mai ieftina de 5 lei.
Distribuie pe Facebook
Pretul benzinei sare in aer fix in prag de Sarbatori, iar marii distribuitori joaca alba-neagra: azi ieftinesc, saptamana viitoare scumpesc. Nici nu stii cati bani sa ai la tine cand te duci la peco.
De la 1 iulie, de cand TVA a fost majorata cu 5%, la 24 de procente, benzina si motorina s-au scumpit de cateva ori.
Petrom, compania cu cele mai multe benzinarii din tara, s-a jucat cu preturile in fiecare saptamana: ba au scumpit cu opt bani pe litru, ba au ieftinit cu sase bani pe litru.
Toate pana luni, 14 decembrie, cand au hotarat sa majoreze preturile cu 5 bani, cu toate ca ultima majorare fusese in urma cu doar o saptamana. La fel a facut si Rompetrol, care a decis, ieri, sa scumpeasca si ei tot cu cinci banuti.
De asemenea, la Lukoil sau Agip unele sortimente de benzina sau motorina sunt mai scumpe chiar cu 5% fata de 1 iulie 2010.

Preturile vor sari in aer si de la inceputul anului 2011, cand Guvernul va majora accizele, astfel ca cea mai ieftina benzina va depasi 5 lei pe litru. Si GPL-ul s-a tot scumpit in ultimele luni, de la 2.2 lei/litru la 2/5 lei/litru, insa tot reprezinta cel mai convenabil combustibil auto.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Decembrie 2010