Transalpina este inca sub zapezi. FILMARE superba din drona cu cea mai inalta sosea din ROMANIA

Transalpina este inca sub zapezi. FILMARE superba din drona cu cea mai inalta sosea din ROMANIA
  • Transalpina este inca sub zapezi
  • Autoritatile vor sa redeschida drumul pana la minivacanta de Paste
Distribuie pe Facebook

Drumul National 67C, cunoscut si sub denumirea de Transalpina, este inca acoperit de zapada pe portiuni destul de mari. Autoritatile fac toate eforturile sa-l redeschida in urmatoarele saptamani.

Transalpina este unul dintre cele doua drumuri din Romania, celalalt fiind Transfagarasanul, pe care trebuie sa conduci cel putin o data. Daca esti impatimit auto te vei indragosti de viraje, iar daca nu, cu siguranta te va convinge peisajul ca trebuie sa revii.

DN 67C este totodata si cel mai inalt drum din Romania, cel mai inalt punct al sau fiind Pasul Urdele la o altitudine de 2.145 de metri. Soseaua se intinde pe 135 de kilometri si strabate patru judete: Gorj, Valcea, Sibiu si Alba.

Covorul asfaltic este inca acoperit de zapada iar in acest moment autoritatile fac toate eforturile sa o curete, in contextul in care intentioneaza sa redeschida drumul montan inaintea minivacantei de Paste. Sectia Drumuri Nationale Targu Jiu a postat chiar si o filmare din drona pentru a-i convinge pe soferi de munca depusa.

Clipul este insotit si de o descriere care sustine ca " [...] Interventia este dificila din cauza stratului de zapada tasat care depaseste in unele zone inaltimea de 4 metri. [...] Se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins intre Ranca si Varful Papusa sa fie deschis pana la minivacanta de Paste."

Cat despre celalalt drum impresionant al tarii, Transfagarasanul, acesta urmeaza sa fie deschis la inceputul lunii iunie, asta daca autoritatile nu fac ceva in aceasta privinta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Aprilie 2019