Trebuia sa se bata cu Golf GTI, dar pentru multi e o necunoscuta. Masina din '87 face suta in doar 7,8 secunde

Trebuia sa se bata cu Golf GTI, dar pentru multi e o necunoscuta. Masina din '87 face suta in doar 7,8 secunde
  • Un dealer din SUA are la vanzare un Fiat Ritmo Abarth din 1987
  • Automobilul italian ofera un motor aspirat de doi litri si 130 CP
  • Pretul de achizitie se apropie de suma de 15.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Sub capota, propulsia este asigurata de o motorizare aspirata cu patru cilindri in linie si doua carburatoare, care scoate 130 de cai dintr-o capacitate de 1.995 de centimetri cubi.

Lansata pe piata in urma cu mai bine de patru decenii, cu ocazia Salonului Auto organizat la Torino in primavara anului 1978, vechea masina Fiat Ritmo a fost disponibila la vanzare in mai multe versiuni de caroserie.

Totodata, clientii alternativei italiene la mult mai celebrul Volkswagen Golf au avut de ales intre diferite variante de motorizare, printre optiunile puse la dispozitie de compania din Cizmo numarandu-se inclusiv un model Abarth.

Comercializata initial sub denumirea de 125 TC si rebotezata la facelift 130 TC, atunci cand inginerii au mai adaugat sub capota inca un carburator, al doilea la numar, masina de performanta ascundea sub capota un benzinar aspirat.

In versiunea Fiat Ritmo Abarth 130 TC, cea cu care avem de-a face si in cazul de fata, unitatea de 1.995 de centimetri cubi dezvolta o putere maxima de 130 de cai, livrata puntii fata printr-o cutie manuala cu cinci rapoarte.

Fiat Ritmo Abarth de vanzare

Fiat Ritmo Abarth de vanzare

Fiat Ritmo Abarth de vanzare

Fisa tehnica a modelului proiectat pentru a concura impotriva mult mai celebrului Volkswagen Golf GTI cuprindea atat o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 7.8 secunde, cat si o viteza de top de aproape 200 de km/h.

Asa cum era de asteptate, fiecare astfel de masina vanduta se bucura inclusiv de o suspensie sport, de o serie de imbunatatiri exterioare, plus un interior echipat, printre altele, si cu scaune menite sa ofere un suport lateral marit.

Revenind la exemplarul care face subiectul acestui articol, despre modelul in cauza se crede ca a fost livrat initial in Franta, dupa care a luat calea Japoniei, ca in prezent sa isi caute o noua casa in celalalt colt al planetei, in SUA.

Fabricata in cursul anului 1987, vechea masina italiana vine cu numai 50.715 kilometri in bord si cateva modificari extrem de interesante, printre care si un volan din lemn, bare de rigidizare sau buton pentru pornirea motorului.

Daca mai era nevoie de precizat, meniul estetic cuprinde o caroserie de culoare gri, asociata unor accente de negru si rosu, o combinatie care ne intampina si in cabina, la nivel de scaune fata, bancheta spate si fete ale portierelor.

Nota de plata a respectivului Fiat Ritmo Abarth 130 TC, caci am ajuns intr-un final si la acest subiect arzator, nu este nici pe departe pe buzunarele tuturor, ci se apropie de suma deloc neglijabila de 15.000 de dolari.

Fiat Ritmo Abarth de vanzare

Fiat Ritmo Abarth de vanzare

Fiat Ritmo Abarth de vanzare

Fiat Ritmo Abarth de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Fiat Ritmo Abarth de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Iulie 2019