Tu de unde iti cumperi antigel? Protectia Consumatorului iti da cateva sfaturi!

Tu de unde iti cumperi antigel? Protectia Consumatorului iti da cateva sfaturi!
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a desfasurat in perioada 18 - 24 octombrie 2012 o serie de actiuni care si-au propus sa verifice daca agentii economici respecta prevederile legale legate de vanzarea antigelului si lichidului de spalare a parbrizelor.
Distribuie pe Facebook
Inspectorii ANPC au sanctionat 53,79% dintre comercianti. Printre neregulile gasite se numara: capace crapate ale recipientelor cu lichid de parbriz, antigel fara certificare RAR, etichete cu informatii ilizibile etc.
ANPC are si cateva sfaturi pentru conducatorii auto care intentioneaza sa-si achizitioneze aceste produse in perioada urmatoare:
1. Sa cumpere antigel si lichid pentru parbriz numai din magazine / raioane specializate, care emit documente de cumparare (bon fiscal, factura fiscala). Pe baza acestora, consumatorii pot depune ulterior reclamatii.
2. Sa verifice daca ambalajul contine datele producatorului, importatorului sau distribuitorului (nume, adresa completa, numar de telefon).
3. Sa schimbe antigelul in service-uri autorizate.
4. Sa citeasca cu atentie instructiunile de utilizare ale produselor. In acest caz, soferii sunt rugati sa respecte frazele de prudenta (masurile de precautie speciala) si frazele de risc (atentionarile de evitare a anumitor pericole).
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Noiembrie 2012