Tu stiai: Cum arata AMG MB 100 D, cea mai ciudata masina de care nu ai auzit niciodata?

Tu stiai: Cum arata AMG MB 100 D, cea mai ciudata masina de care nu ai auzit niciodata?
  • Cea mai ciudata masina din istoria AMG are la baza MB 100 D
  • Modelul AMG MB 100 D vine cu o lunga lista de imbunatatiri
  • Versiunea de top oferea un turbodiesel de trei litri si 127 CP
Distribuie pe Facebook

Sub capota, clientii aveau de ales intre doua propulsoare turbodiesel, printre care si un 3.0 capabil sa dezvolte aproape 127 de cai putere.

Atunci cand spui AMG, modele precum C63 sau SLS iti vin numaidecat prin minte. Inainte insa de a deveni parte integranta a Mercedes, compania din Affalterbach a creat inclusiv cateva proiecte mai putin obisnuite. Ca AMG MB 100 D, de exemplu.

Pornind de la vechiul MB 100 D, precursorul celebrului Vito, divizia care astazi lupta cu Audi Sport si BMW M a dat nastere monovolumului suprem. Dar nu trebuie sa ne crezi pe cuvant: te vei convinge si in cele ce urmeaza - fotografii, plus text.

Lansat oficial in urma cu aproape trei decenii, in cursul anului 1989, modelul AMG MB 100 D vine cu spoilere restilizate, extensii pentru aripi si chiar jante speciale pe 15 inch. Noua este si grila frontala, insotita acum de blocuri optice... duble.

In spatele usilor inchise, fiecare suprafata de la interior a fost retapita cu piele ori carpeta, indiferent ca vorbim despre scaune, panouri laterale sau masute retractabile. Mai mult decat atat, clientii se puteau bucura si de TV ori telefonie.

Sistemul audio special creat pentru modelul AMG MB 100 D, dar si geamurile cu tenta verde asigurau - la randul lor - o doza extra de confort. Ce este drept, nici amatorii de viteza nu au avut de ce se plange, spune compania din Affalterbach.

Divizia care astazi lupta cu Audi Sport si BMW M oferea la momentul respectiv doua motorizari turbodiesel, printre care si un 3.0 capabil sa dezvolte aproape 127 de cai putere. Cealalta optiune lua forma unui 2.7 cu "doar" 98 CP sub capota.

Cea mai interesanta parte cu privire la modelul AMG MB 100 D se afla insa in stransa legatura cu pretul de vanzare. Circa 95.000 de marci germane (echivalentul a 48.500 de euro) costa versiunea complet echipata, daca iti vine sa crezi.

Vorbim despre o suma de peste doua ori mai mare decat costul de achizitie al variantei stock, de numai 37.620 de marci (undeva in jurul a 19.500 de euro). Asadar, nu este deloc de mirare ca nu exista foarte multe exemplare modificate.

AMG MB 100 D

AMG MB 100 D

AMG MB 100 D

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze AMG MB 100 D
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Septembrie 2018