Tuatara NU este cea mai rapida masina din lume. SSC recunoaste ca "a existat o confuzie la editarea clipului"

Tuatara NU este cea mai rapida masina din lume. SSC recunoaste ca "a existat o confuzie la editarea clipului"
  • Recordul lui SSC Tuatara este contestat
  • SSC recunoaste ca clipul video este inexact
  • Americanii sustin ca cifrele oficiale sunt tot in favoarea lor
Distribuie pe Facebook

Telenovela recordului mondial de viteza, stabilit in urma cu cateva zile de SSC Tuatara, continua. Mai multi youtuberi contesta rezultatul iar SSC sustine ca intr-adevar, clipul video este inexact.

In urma cu o saptamana, americanii de la SSC dadeau sfoara in lume ca Tuatara a doborat recordul mondial de viteza stabilit in urma cu un an de Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Hypercar-ul american inregistrase o viteza maxima de 532.7 km/h iar media celor doua ture a fost de 508.7 km/h. Evenimentul a avut loc pe o portiune de drum, inchisa special pentru asta, din statul american Nevada, acolo unde au reusit recordul si suedezii de la Koenigsegg.

Imediat dupa aparitia clipului video care demonstreaza viteza lui Tuatara au aparut si primele persoane care sa il conteste.

La inceputul acestei saptamani, mai multi youtuberi - printre care si Shmee150 - s-au alaturat celor care se indoiesc de performanta celor de la SSC si au publicat clipuri video in care isi demonstreaza afirmatiile.

Pe scurt, sustin ca este imposibil ca masina sa fi atins 532 de km/h pe acea portiune de drum. Isi bazeaza teoria, in mare parte, pe masuratori facute pe Google Maps si pe formule matematice.

Ca raspuns, SSC a publicat un comunicat de presa in care recunoaste ca intr-adevar acel clip video cu recordul nu este chiar exact insa ca cifrele adevarate sunt tot in favoarea lor.

"Cumva a existat o confuzie pe partea de editare si regret sa recunosc ca echipa SSC nu a verificat de doua ori acuratetea clipului inainte de a fi publicat. De asemenea, nu ne-am dat seama ca nu exista unul, ci doua videoclipuri diferite din cockpit care au fost publicate pe internet," se arata in declaratia lui Jerod Shelby, CEO SSC.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2020