Uber lanseaza serviciul UberMoto: pasagerii pot alege de acum sa calatoreasca pe 2 roti

Uber lanseaza serviciul UberMoto: pasagerii pot alege de acum sa calatoreasca pe 2 roti
  • UberMoto este mai ieftin decat X sau Select
  • Momentan, serviciul e disponibil doar in Bangkok
  • Scopul este sa ofere un tarif mai mic si curse rapide
Distribuie pe Facebook

Compania nord-americana Uber, celebra in toata lumea pentru serviciile sale de ridesharing, a anuntat ca lanseaza serviciul UberMotor. Acesta va debuta in capitala Thailandei, Bangkok, dar ulterior se va raspandi si in alte orase aglomerate ale lumii.

Compania Uber a anuntat marti ca lanseaza serviciul inedit UberMoto. Acesta, la fel ca si pana acum, ofera curse in sistem ridesharing pasagerilor care vor sa se deplaseze repede si sigur dintr-un loc in altul. Uber a ales orasul Bangkok, unul dintre cele mai mari orase din lume, dar si cu o foarte mare aglomeratie, tocmai pentru a testa intr-o locatie suprasaturata de masini cum se desfasoara un asemenea serviciu in premiera mondiala.

Cu ajutorul lui UberMoto, pasagerii pot utiliza aceeasi aplicatie pentru a comanda o... motocicleta. Insa motocicleta este condusa de un sofer Uber, nu este lasata pe mana pasagerului. Si scopul acestui serviciu este de a oferi curse mult mai rapide, dar si mai ieftine, in orase in care aglomeratia blocheaza traficul automobilelor.

In Bangkok, de exemplu, viteza medie a celor 1500 de automobile care circula zilnic prin centrul orasului este de numai 16 kilometri la ora si mult mai mica la orele de varf. Soferii isi petrec o medie de 2 ore zilnic in trafic, ceea ce este foarte mult pentru o capitala de o asemenea anvergura. UberMoto isi propune sa scape de problema traficului, oferind curse pe 2 roti, mai ieftine si mai rapide ca orice masina.

Cei care au instalata aplicatia Uber trebuie sa selecteze serviciul Moto, dupa care este identificata o motocicleta libera si este estimat costul cursei. In Thailanda, o calatorie cu UberMoto este mai ieftina ca una cu masina, incepe de la 28 de centi plu 10 centi pentru fiecare kilometru si 0.2 centi pe minut. Momentan, UberMoto va fi disponibil doar in anumite zone ale capitalei asiatice, dar este asteptata o cerere mare, motiv pentru care se cauta tot mai multi parteneri Uber cu motociclete mari, noi si sigure. In Romania sunt disponibile momentan serviciile UberX si UberSelect, dar in viitor s-ar putea sa vedem si noi alternativa la taximetrie pe 2 roti.

Distribuie pe Facebook
mai multe