Uber primeste unda verde de la judecatori in Cluj, acolo unde taximetristii au facut scandal

Uber primeste unda verde de la judecatori in Cluj, acolo unde taximetristii au facut scandal
  • 20.000 de clienti Uber in Cluj-Napoca
  • Numarul cererilor de Uber, in continua crestere
  • Taximetristii s-au rasculat si in Bucuresti

Una din cele mai mari companii la nivel mondial, Uber, spcializata pe servicii de ride-sharing, a intrat si in Romania de cativa ani cu mare succes. Este o alternativa la taximetrie, prin care persoanele se pot deplasa in conditii civilizate si curate. Adica normale. Nu degeaba, taximetristii s-au rasculat impotriva celor de la Uber. Dar fara succes, asa cum confirma si ultima decizie a Curtii de Apel Cluj.

Cineva si-a dat seama ca oamenii vor mai mult de la un serviciu de calatorie in mediul urban. A vazut ca cea mai populara metoda este taximetria, dar aceasta avea cateva defecte. Printre care, asa cum se intampla si in Romania, fiind masinile care lasa de dorit, dar si calitatea soferilor care, in cazul tarii noastre, ridica mari semne de intrebare. Asa a luat nastere Uber, o aplicatie ce legea soferi si calatori, astfel incat oricine isi poate pune masina la dispozitie, facand bani frumosi in timpul liber, pentru a duce alte persoane acolo unde au nevoie. Si in doar cativa ani, Uber a ajuns o companie ce valoreaza mai multe miliarde de dolari, semn ca face ceva bine.

In Romania, la fel ca in alte cateva tari, primii care s-au rasculat impotriva unui serviciu de calatorie civilizat au fost taximetristii. Ei invoca faptul ca soferii Uber nu sunt licentiati in a face transport de persoane. Insa Uber nu este un sistem de transport persoane conventional, clasic, in urma caruia calatorul scoate bani din buzunar ca sa achite cursa. Este ceva mult mai mult de atat. Iar faptul ca sute de mii de persoane din marile orase in care activeaza Uber acum, adica Bucuresti, Brasov, Timisoara si Cluj-Napoca, folosesc acest serviciu, confirma eficienta sa.

Dar taximetristii au incercat in repetate randuri sa puna bete in roate soferilor Uber. De la mitocanii de ultima speta, precum vandalizarea masinilor, pana la blocatul acestora in trafic, toate aceste masuri "golanesti" nu au facut decat sa confirme motivul pentru care Uber are succes. Si anume ca taximetristii sunt, in mare parte, personaje dubioase fara pic de educatie, care te injura si iti arata degetul mijlociu in cazul in care indraznesti sa nu le lasi spaga.

Unii insa au ales calea justitiei. Cum a fost cazul taximetristilor din Cluj, care si-au facut si o asociatie numita Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania. Asociatia a dat in judecata Uber si a cerut o ordonanta prezidentiala care sa blocheze serviciul in Cluj. Insa instanta a decis de curand respingerea cererii venite din partea asociatiei.

Taximetristii sunt suparati ca soferii Uber incep sa aiba mai multi calatori ca ei, dar si sa castige mult mai multi bani. Ceea ce este normal, daca ne gandim ca Uber face parteneri doar soferi verificati, cu masini in stare buna, nicidecum indivizi cu ceafa lata care injura, fumeaza sau mananca seminte in mers, asa cum sunt de foarte multe ori taximetristii. Acestia din urma ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea, dar si sa investeasca ceva bani in masinile galbene, poate doar atunci lumea va mai apela la serviciile de taximetrie.

mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Februarie 2017