Uita complet de taxa auto! "Acolo nu scrie taxa. Scrie o masura de descurajare, deci pot sa fie mai multe lucruri"

Uita complet de taxa auto! "Acolo nu scrie taxa. Scrie o masura de descurajare, deci pot sa fie mai multe lucruri"
  • Guvernul pare sa fi renuntat definitiv la ideea introducerii unei noi taxe auto
  • Executivul pregateste alte masuri de "descurajare a inscrierii autovehiculelor care polueaza"
Distribuie pe Facebook

Guvernul pare sa fi renuntat definitiv la ideea introducerii unei noi taxe auto. Dar acest lucru nu inseamna neaparat ca Executivul nu pregateste alte masuri de "descurajare a inscrierii autovehiculelor care polueaza".

Subiectul introducerii unei noi taxe auto pare sa reprezinte o discutie de domeniul trecutului pentru actualul Guvern. Intr-o conferinta sustinuta joi la Palatul Victoria, Florin Citu a declarat ca Planul National de Redresare si Rezilienta nu prevede un astfel de lucru.

"Acolo nu scrie taxa. Scrie o masura de descurajare, deci pot sa fie mai multe lucruri, o masura de descurajare a inscrierii autovehiculelor care polueaza in Romania. Si aici trebuie sa fim foarte atenti cum facem acest lucru. (...) Vom vedea cu ce vine Ministerul Mediului, Ministerul Finantelor. Vedem ce solutie vor avea. Am fost foarte clar eu si in negocierile cu Comisia Europeana, am spus ca nu sunt adeptul taxelor, nu imi doresc taxe, chiar daca e vorba de taxe de mediu, pentru ca pozitiv putem sa descurajam oamenii sa isi cumpere masini vechi", a declarat prim-ministrul in exercitiu.

Premierul a mai afirmat si ca vrea ca toti romanii sa isi permita masini noi. "Romanii bogati, bineinteles, daca creste economia, isi vor lua masini noi. Deci vrem ca toti romanii sa-si permita masini noi. O alta varianta este sistemul de program Rabla - iarasi, pozitiv; o masura pozitiva de descurajare si de reinnoire a parcului auto. Sunt masuri, daca stam si ne gandim, putem sa gasim, nu trebuie sa mergem imediat la taxe. In teoria economica sa stiti ca e foarte greu sa gasesti un exemplu unde taxele sau impunerea de taxe au contribuit la reducerea poluarii. Nu taxele fac asa ceva. Trebuie sa fie un intreg ecosistem".

Distribuie pe Facebook
mai multe