Uite autostrada, nu e autostrada. O fisura de 15 metri lungime a aparut pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva

Uite autostrada, nu e autostrada. O fisura de 15 metri lungime a aparut pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva
  • A aparut o fisura de 15 metri in asfalt
  • Lotul 3 are o lungime de 21 de kilometri
  • Trebuia deschis circulatiei la finalul lunii septembrie
Distribuie pe Facebook

Lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva nu va mai fi deschis circulatiei rutiere in luna septembrie. Motivul? A aparut o fisura de 15 metri lungime si un centimetru latime la kilometrul 57+100.

Autostrada A1 Lugoj - Deva este formata din patru loturi, dar in prezent se circula integral numai loturile 1 si 4, acesta din urma fiind dat in folosinta in luna august. Tot atunci trebuia deschis circulatiei rutiere si lotul 3, cu o lungime de 21 de kilometri, insa autoritatile au realizat contractul cu constructorul pe motiv ca exista unele nereguli.

CNAIR a decis sa termine lucrarea pe cont propriu iar ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, promitea in urma cu cateva zile ca soferii vor putea circula pe acest tronson de drum "undeva la sfarsitul lunii septembrie".

Numai ca, ce sa vezi? O fisura de 15 metri lungime si un centimetru latime, care normal ca va mai evolua, a aparut pe deja celebrul lot 3 la km 57+100. Fiind o problema de terasament, asadar extrem de grava, nu va putea fi rezolvata pana la finalul lunii septembrie si in consecinta lotul 3 ramane inchis.

Fisura aparuta pe A1

"15 metri lungime si un centimetru largire, avea ieri. Ne asteptam sa evolueze. Este la kilometrul 57+100. In 2017, cand li s-a prabusit terasamentul, era la 57+300, deci in aceeasi zona. Fisura porneste din asfalt si continua pana jos in drumul tehnologic. (...) E o problema de terasament," au transmit reprezentantii CNAIR.

"Garantia am executat-o. Nu le mai dam inapoi. Nu le mai dam nimic. Banii aceia ii folosim la reparatia lotului. Banii aceia si altii pe care vom percepe din penalizari, din intarziere, din alte chestii," mai spun ei.

Fisura aparuta pe A1

Cat vor costa reparatiile? Greu de spus. Asta pentru ca intai de toate trebuie facuta o expertiza pentru a se vedea cat de grave sunt problemele si de-abia apoi se va putea spune o suma. Si pana atunci mai este.

In tot acest timp, constructorul spaniol care a contractat lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva a anuntat ca se gandeste "foarte serios" sa faca plangeri penale si sa dea statul roman in judecata, pe motiv ca ministrul Transporturilor a reziliat contractul intr-un mod abuziv.

Distribuie pe Facebook
mai multe