Uite ca se poate daca se vrea. Un raspuns la aglomeratia din orase pot fi parcarile modulare

Uite ca se poate daca se vrea. Un raspuns la aglomeratia din orase pot fi parcarile modulare
  • Prima parcare modulara din Romania a fost instalata in orasul Roman
  • Asamblarea ei dureaza o luna iar partea frumoasa este ca poate fi mutata oriunde
  • Momentan acest tip de parcari nu isi vor face aparitia si in alte orase
Distribuie pe Facebook

Prima parcare modulara din Romania a fost instalata in localitatea Roman, si are 50 de locuri.

Aglomeratia si lipsa locurilor de parcare din marile orase sunt doua dintre cele mai intalnite lucruri de care se plang soferii. In timp ce ne plangem autoritatilor ca nu avem spatii unde sa ne lasam masinile, acestea ridica din umeri nepasatoare.

O companie romaneasca a venit cu solutia, pe care au si pus-o in practica. In orasul Roman din judetul Neamt, a fost instalata prima parcare modulara din Romania. Asamblarea acesteia dureaza 1 luna, si poate fi montata pe mai multe nivele, iar partea frumoasa este ca poate fi mutata oriunde.

Parcare modulara ParKit

Parcarea modulara se numeste ParKit, iar cea din Roman are 49 de locuri (26 la parter si 23 la etaj) plus 3 sau 4 locuri care pot fi de stand-by, dar dupa cum spune managerul de produs al companiei "Parcarea se poate suplimenta prin aducerea de noi module si prin relocarea ei."

Deocamdata acest tip de parcari nu isi vor face aparitia in alta parte, insa pe viitor ar putea reprezenta o solutie viabila pentru fiecare oras mare al Romaniei.

Parcare modulara ParKit

Parcarea masinilor a fost un subiect foarte dezbatut in ultima vreme dupa ce Ministerul Afacerilor Interne a elaborat mai multe proiecte de lege in aceasta chestiune. Intai a fost publicat proiectul privind ridicarea masinilor iar mai apoi, la scurt timp, MAI a venit cu o noua propunere de modificare a Codului Rutier, care prevedea ca parcarea pe trotuar sa fie interzisa.

Parcare modulara ParKit

Daca pana acum puteai parca pe trotuar daca lasa cel putin un metru, Ministerul Afacerilor Interne dorea abrogarea acestei prevederi. Singura exceptie fiind atunci cand administratorul drumului public permite, cu avizul politiei rutiere desigur, oprirea sau stationarea vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate si semnalizate in mod corespunzator.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Parcare modulara ParKit
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Iulie 2016