Uite de-aia mai venereaza unii motorul DIESEL. El a facut 1450 de km cu un singur plin, la volanul unui Seria 7

Uite de-aia mai venereaza unii motorul DIESEL. El a facut 1450 de km cu un singur plin, la volanul unui Seria 7
  • Motor diesel de 3.0 litri
  • A umplut rezervorul cu 78 de litri de motorina
  • Consum mediu de 5.4 litri/100 de km
Distribuie pe Facebook

Cat consuma un BMW 730d de ultima generatie si cat poti face cu un plin de motorina? Daca esti curios sa afli raspunsul la cele doua intrebari da play clipului video de mai jos.

Chiar daca unii s-au grabit sa ii cante prohodul, motorul diesel este inca de actualitate si va mai fi prin preajma multi ani de acum incolo. Cel mai mare avantaj al acestui tip de propulsor este consumul de combustibil mai mic comparativ cu un propulsor pe benzina de aceeasi capacitate cilindrica.

Pana si nava amiral de la BMW poate fi comandata cu motor diesel. Este vorba despre propulsorul de 3.0 litri care poate dezvolta pana la 400 de CP daca este echipat cu patru turbine.

Sub capota unui 730Ld, unitatea dezvolta 286 CP, o putere decenta pentru o limuzina care cantareste peste 2 tone.

Joe Achilles a vrut acum sa vada cat de efiecienta este masina lui, un 730Ld, asa ca i-a facut plinul (78 litri) si a pornit la drum. Britanicul intentiona sa ajunga din capitala Angliei la Barcelona dar restrictiile impuse de pandmie i-au stricat putin planurile si nu a mai parasit Marea Britanie.

A luat-o pe drumuri secundare si a tinut masina la o viteza de aproximativ 112 km/h. La final, cand autonomia ii mai arata 0 km, computerul de bord indica nu mai putin de 1450 de kilometri facuti cu un singur plin de motorina.

La un calcul scurt rezulta un consum mediu de 5.4 litri/100 de km.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Ianuarie 2021