Ultima inovatie impotriva parcarii tip "unde se poate": stalpisorii in fata casei

Ultima inovatie impotriva parcarii tip "unde se poate": stalpisorii in fata casei
Nu poti sa iesi din scara blocului in Bucuresti din cauza masinilor parcate una langa alta si una peste alta? In lipsa parcarilor (200.000 la 1.300.000 inregistrate in Bucuresti) solutia sta mai nou in plantarea unor stalpi pe trotuar.
Distribuie pe Facebook
Procedura obtinerii de astfel de stalpisori in fata casei nu este deloc complicata. Cei deranjati de masinile parcate prea aproape de casa lor pot sa faca plangere la ADP-ul din sectorul in care locuiesc, autoritate care se duce la Primaria Capitalei dupa aviz, pentru ca aceasta sa trimita ulterior ADP-ul sa planteze stalpii si sa ingradeasca astfel domeniul public.

De cealalta parte se situeaza soferii, care pentru gasirea unui loc de parcare se plimba prin tot cartierul jumatate de ora pana gasesc ceva ce ar semana cu un spatiu unde ar putea fi lasata masina. Daca soferii din Bucuresti nu mai gasesc locuri de parcare la ADP-ul de sector, acestia pot sa adopte urmatoarele strategii:

se practica astfel delimitarea ilegala a locurile de parcare, cu dungi de vopsea trasate dupa bunul plac si montarea de T-uri in asfalt;

amplasarea de lazi din plastic, capre; 

ocuparea abuziva a spatiului de parcare atribuit de ADP desi acesta este rezervat doar in intervalul orar 18.00-08.00;


In acest ultim caz, lucrurile stau asa doar in teorie. Practica demonstrata de un bucurestean care a parcat, in interes de serviciu, pe un loc platit din sectorul 2, in mijlocul zilei a aratat ca a fost amendat de catre Politia Comunitara cu 1.500 de lei. Amenda in acest caz este astfel mult mai mare decat atunci cand se parcheaza pe un loc interzis de legislatia rutiera.


Conform celor de la Evenimentul Zilei, amenzile pentru cei care blocheaza, ilegal, un loc de parcare variaza intre 200 si 100.000 de lei.

Concluzia: in lipsa parcarilor, a faptului ca in capitala sapte soferi se bat pe un loc de parcare, a delimitarilor ilegale de spatii de parcare, stalpii plantati pe trotuar desi vor sa civilizeze comportamentul soferilor mai tare ii enerveaza. Solutia este una singura: mai multe parcari, mult mai multe.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 1 Iunie 2009